Σε κλίμα άφατης θλίψης τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η εξόδιος ακολουθία του Σωκράτη Σ. Κόκκαλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών, το Σάββατο 14 Ιουλίου κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού στις ΗΠΑ.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η οικογένεια και οι φίλοι του τον αποχαιρέτησαν. Εκατοντάδες άνθρωποι έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του εκλιπόντος, στον πατέρα του Σωκράτη Κόκκαλη και τη μητέρα του Ελένη Κόκκαλη και στα αδέρφια του Πέτρο και Κωνσταντίνο Κόκκαλη και Δημήτρη Θεοδωρίδη.

Ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν τα λόγια που είπε ο αδερφός του, Κωνσταντίνος.

«Γεννήθηκες πρόωρα και έφυγες πρόωρα, βιαζόσουν πάντα, ένα χαμόγελο γεμάτο καλοσύνη, ευγένεια και αγάπη, δεν σταμάτησες να χαμογελάς ούτε μες στην κολυμπήθρα. Μας προσέχεις, γελάς μαζί μας όπως έκανες πάντα, ξέρουμε τι θα ήθελες απο εμάς, να στηρίζουμε τους γονείς μας».

Λίγο πριν ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία έφτασαν στον Μητροπολιτικό Ναό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Φίλης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βασίλης Κικίλιας, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, οι επιχειρηματίες Μιχάλης Σάλλας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο Ευάγγελος Μαρινάκης, και όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού. Στον Ναό βρίσκονται ακόμα οι: Κώστας Λαλιώτης, Έλλη Στάη, Παναγιώτης Φασούλας, Γιάννης Ιωαννίδης, Ντούσαν Μπάγιεβιτς, Αλέξανδρος Λυκουρέντζος, Τάκης Λεμονής, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Νίκος Παππάς, Πέτρος Κωστόπουλος, Γιώργος Καρατζαφέρης, Βασίλης Λεβέντης, Γιώργος Βαρδιονογιάννης, Μαριάννα Λάτση, Πάρις Κασιδόκωστας.

Ανακοίνωση οικογένειας

Με ανακοίνωσή της η οικογένεια Κόκκαλη «ευχαριστεί θερμά για το μεγάλο και συγκινητικό κύμα συμπαράστασης» στο πένθος της για το θάνατο του Σωκράτη Σ. Κόκκαλη.

«Η έκφραση της αγάπης από το οικογενειακό, το στενό και ευρύτερο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον, καθώς και τα μηνύματα από όλη την κοινωνία μας δίνουν δύναμη τη δύσκολη αυτή ώρα και τιμούν την προσωπικότητα και τη μνήμη του αγαπημένου μας γιου και αδερφού».

Η ηλεκτρονική σελίδα συλλυπητηρίων είναι: www.kokkalisfoundation.gr

Αντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί, όποιος θέλει να καταθέσει χρήματα στο «Μαζί για το Παιδί», (www.mazigiatopaidi.gr) και στον οργανισμό «ΕΛΙΖΑ» (www.eliza.org.gr).

Ποιος ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης Jr

Ο Σωκράτης Σ. Κόκκαλης, γεννήθηκε το 1984 στο Μιλάνο. Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Από πολύ νέος ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις των Ομίλων INTRACOM και INTRALOT. Αγαπούσε ιδιαίτερα την τεχνολογία και ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας INTRALOT με το όραμά του ηγήθηκε της αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου προϊόντων, ενώ σε προηγούμενες θέσεις ασχολήθηκε με το χώρο των κατασκευών μέσω της INTRAKAT, όπου κατείχε θέση στο Διοικητικό της Συμβούλιο. Από νωρίς επίσης έδειξε τη μεγάλη του αγάπη για το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό, εργάστηκε για την ΠΑΕ στο τμήμα χορηγιών και τα τελευταία χρόνια κατείχε τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου του ΔΣ.