Την έκδοση προσωρινής διαταγής που θα «παγώνει» την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που τη θίγει, ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η δικηγορική εταιρεία «Σιούφας και Συνεργάτες».
Η εταιρεία είχε προσφύγει τον περασμένο μήνα στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της Αρχής, με την οποία της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ, καθώς είχε βάλει κάμερες εντός και εκτός των γραφείων της.

Στο δια ταύτα, σήμερα, η εταιρεία ζητεί πάγωμα έως ότου εκδοθεί απόφαση επί του δεύτερου αιτήματος που έχει καταθέσει, και το οποίο δεν είναι άλλο από αυτό της έκδοσης απόφασης αναστολής επί της επίμαχης απόφασης του προστίμου.

Όπως υποστηρίζουν οι αδελφοί Σιούφα, από την άμεση εκτέλεση της απόφαση της Αρχής υφίστανται επαχθείς και πολλαπλά επιζήμιες συνέπειες.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι από την επιβολή του προστίμου των 50.000 ευρώ, επέρχεται ισχυρός και ανεπανόρθωτος κλονισμός στη εταιρεία, λαμβανομένων υπόψη των δυσχερών εν γένει οικονομικών συνθηκών που επικρατούν σε ένα περιβάλλον εξόχως ανταγωνιστικό τόσο ως προς την εταιρεία όσο και στην προοδευτική συρρίκνωση της ύλης της.

Σε άλλο σημείο, επισημαίνουν ο Γιώργος και ο Μάριος Σιούφας, ότι η επιβολή του προστίμου επιφέρει πολλαπλά δυσμενή επιρροή στον κύκλο των πελατών τους, ενώ η προσβαλλόμενη απόφαση της Αρχής έχει αντίκτυπο στη φήμη, το όνομα και το επαγγελματικό μέλλον της εταιρείας τους.