Διαστάσεις δικαστικού θρίλερ αποκτά υπόθεση του θανάτου, τον περασμένο Νοέμβριο στον Πειραιά, ενός κρατικού υπαλλήλου στον χώρο της Υγείας που αποδόθηκε σε αυτοκτονία. Με συγγενείς του να καταθέτουν προ μερικών ημερών μηνυτήρια αναφορά όπου εκφράζουν υπόνοιες ότι ίσως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή υπάρχει «παρέμβαση άλλου προσώπου στο απονενοημένο διάβημά του».

Ο υπάλληλος είχε πυροβοληθεί στον κρόταφο από κοντινή απόσταση μ´ ένα πιστόλι Zastava και το άψυχο σώμα του είχε ανακαλύψει η σύζυγός του. Το όπλο ωστόσο δεν βρέθηκε στο χέρι του. Αξιοσημείωτο είναι ότι από την αιματολογική εξέταση εμφανίσθηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του της τάξης του 3,9 με όριο το 0,5.

Όπως αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά «στα τέλη Νοεμβρίου 2017, στον Πειραιά, βρέθηκε νεκρός ο αδερφός μας από τη σύζυγό του, η οποία όπως ισχυρίζεται, δεν βρισκόταν εκεί την στιγμή του θανάτου του αδερφού μου. Ο αδερφός μας δεν ήταν καταθλιπτικός άνθρωπος και δεν είχε ποτέ παραστεί ανάγκη να αναζητήσει κανενός είδους ψυχολογική υποστήριξη, δεν είχε θέματα υγείας ούτε και οικονομικά προβλήματα.
Έφτιαξε σημαντική περιουσία από τις οικονομίες και των δύο. Μάλιστα την περίοδο εκείνη έκανε προετοιμασίες για τον γάμο του γιου του, ο οποίος είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουνίου 2018. Είχε δε, δώσει προκαταβολή για να φτιάξει το σπίτι του προκειμένου να το παραχωρήσει στον γιο του Αλέξανδρο, ενόψει του επερχόμενου γάμου.
Κατέβαινε στο καφενείο της γειτονιάς, συναναστρέφονταν με φίλους και γείτονές του και γενικότερα είχε μία άκρως φυσιολογική ζωή και έκανε σχέδια για το μέλλον. Το προηγούμενο βράδυ του θανάτου του χαριεντιζόταν με έναν γείτονά του. Ο αδελφός μου δεν είχε οποιαδήποτε «διαφορά» με κανέναν, ώστε να τίθεται θέμα απειλής κατά της ζωή του».
Στη συνέχεια του δικαστικού εγγράφου μνημονεύεται κι αναλύεται ο τρόπος ανεύρεσης της σορού του συνταξιούχου ιατρού από την σύζυγό του, κι αναλύονται οι κινήσεις της. Όπως σημειώνεται « σύμφωνα με την μαρτυρία της συζύγου του αδερφού μας τη στιγμή του θανάτου του εκείνη είχε πάει στο Σούπερ Μάρκετ προκειμένου να ψωνίσει κάποια πράγματα, μπήκε στο σπίτι, δεν είδε τον αδερφό μου νεκρό στο πάτωμα του σαλονιού (παρόλο που το σαλόνι και η τοποθεσία που βρέθηκε νεκρός ο αδερφός μου είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς όταν ανοίγει την πόρτα και η σύζυγός του μάλιστα έχει εξαιρετική όραση) πήγε στην τουαλέτα να πλύνει τα χέρια της έβαλε λέει τις παντόφλες της και μετά από δεκαπέντε λεπτά πήγε στο σαλόνι ώστε να του πει να έρθει να φάνε.
Όταν όμως αργότερα ρώτησα τη νύφη μου που είχε βάλει τις σακούλες με τα ψώνια μου απάντησε η αδερφή της νύφης μου ενώπιον τουλάχιστον 10 μαρτύρων ότι τα πέταξε. Επειδή λοιπόν παραξενεύτηκα με την απάντηση αυτή, την ρώτησα που τα πέταξε να πάμε να τα βρούμε και τότε σηκώθηκε η αδερφή της νύφης μου και είπε στην νύφη μου: «ό,τι είπες, τα είπες στην Αστυνομία. Τώρα χρειάζεσαι δικηγόρο». Μετά από αυτό όμως, σηκώθηκε η νύφη μου και μας είπε ότι είχε πει ψέματα νωρίτερα για τα ψώνια και ότι δεν είχε πάει ποτέ για ψώνια αλλά ότι είχε πάει για να ενοικιάσει σπίτι για εκείνη, καθώς ήθελε να εγκαταλείψει τον αδερφό μου και το σπίτι της. Πράγμα που το έκανε πολύ συχνά για να εκβιάζει τον αδελφό μας παραδέχτηκε δε, μεταγενέστερα, ότι είχαν τσακωθεί με τον αδερφό μου, κάτι το οποίο είχε αποκρύψει αρχικώς».

Ακολούθως στο δικαστικό έγγραφο υπάρχουν περιγραφές των μηνυτών για την αναζήτηση –μέσω της εξέτασης των τηλεφωνικών κλήσεων- και τον εντοπισμό τελικώς ιδιοκτήτη κατοικίας στον οποίο πιθανολογήθηκε ότι είχε απευθυνθεί η σύζυγος του νεκρού συνταξιούχου για να νοικιάσει κατοικία για να διαμείνει εκεί.
Ακόμη οι μηνυτές αμφισβητούν τους ισχυρισμούς της συζύγου του νεκρού ότι από το πρωί εκείνης της ημέρας άρχισε να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Κι αυτό γιατί τις ίδιες ώρες το θύμα είχε επικοινωνίες με συγγενείς και γνωστούς για διάφορες δουλειές κι ακουγόταν νηφάλιος.

Επιπλέον όπως σημειώνεται στην μηνυτήρια αναφορά :«η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του είναι πολύ μεγάλη και φτάνει κάποιον σε κωματώδη κατάσταση. Πως μπόρεσε και βρήκε το όπλο αφού σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ήταν σε βαθμό αναισθησίας; Επιπλέον, βρήκαμε δύο άδεια ποτήρια επάνω στο τραπέζι της ροτόντας στο σαλόνι, ενώ δεν βρέθηκαν μπουκάλια εκεί από τα οποία να προκύπτει ότι ο αδερφός μου έπινε τόσες ώρες. Που πήγαν τα μπουκάλια; Tα μάζεψε κάποιος; Πότε και γιατί; Επίσης, γιατί βρέθηκαν δύο ποτήρια; Ήταν με κάποιον άλλον στο σπίτι και έπιναν μαζί;»

Τέλος στο δικαστικό έγγραφο περιγράφονται ορισμένες αλλαγές σε οικονομικές διευθετήσεις του συνταξιούχου ιατρού αλλά κι ότι στην οικογένεια της συζύγου του, υπήρχαν δύο ακόμη περιστατικά αυτοκτονίας. Όπως επισημαίνει ο δικηγόρος Πειραιά κ. Ιωάννης Γλύκας « πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση που πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω από τις δικαστικές αρχές γιατί η αναφερόμενη αυτοχειρία, φαίνεται να έχει πολλές άγνωστες πλευρές και παραμέτρους».