«Η αντιμετώπιση της διαφθοράς στις Φυλακές αποτελεί υποχρέωση όλων, αλλά κυρίως των εργαζομένων να την εντοπίσουμε όπου και αν υπάρχει, να την αποκαλύψουμε, να την καταγγείλουμε και κυρίως να την αντιμετωπίσουμε», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Ε).

«Οι επίορκοι και διεφθαρμένοι υπάλληλοι δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Δεν είναι συνάδελφοί μας, είναι απλοί συνυπηρετώντες υπάλληλοι. Μας «μολύνουν», αδικούν την προσφορά μας και πρέπει πάση θυσία να αποκαλύπτονται και να τιμωρούνται, σε όποιο πόστο και αν βρίσκονται, είτε είναι ψηλά είτε χαμηλά στην ιεραρχία» σημειώνει η ΟΣΥΕ στην ανακοίνωση της και προσθέτει: «ηχθεσινή (13/7/2018) σύλληψη ενός υπαλλήλου στο Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης για εισαγωγή ναρκωτικών αποτελεί απόδειξη αυτής της αυτοκάθαρσης. Η Ομοσπονδία μας συγχαίρει τον Διευθυντή, τον Αρχιφύλακα και τους συναδέλφους της Φυλακής που ο καθένας με τον τρόπο του, αλλά και όλοι μαζί συμμετείχαν στην αποκάλυψη και την σύλληψη του υπαλλήλου».

«Ο αγώνας μας είναι πολυμέτωπος» συνεχίζει η ανακοίνωση τονίζοντας ότι «αφορά την ασφάλεια στις φυλακές, αφοράτην εκμετάλλευση κρατουμένων από κρατούμενους, αφορά όμως και την εκμετάλλευση κρατουμένων από επίορκους υπαλλήλους. Και σε αυτόν τον αγώνα είμαστεολομόναχοι».

Σύμφωνα με την ΟΣΥΕ: «Η διαφθορά στις Φυλακές γιγαντώνεται γιατί επικρατεί ο φόβος, η ατολμία, η αναξιοκρατία και η αδιαφάνεια. Παντού και σε όλα τα επίπεδα. Δεν έχουν ληφθεί οι απαιτούμενες γενναίες πρωτοβουλίες, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις, δεν έχει μπει κανένας φραγμός. Έχουμε καταθέσει προτάσεις για την πάταξή της, όμως και πάλι δεν έχουμε εισακουστεί. Στο ακατανόητο κυνήγι μαγισσών από κάποιους, εμείςαπαντάμε με πράξεις και έτσι θα συνεχίσουμε».