Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη για πτώση στις Ιατρικές και Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας, ενώ οι Νομικές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα έχουν τελικά οριακή άνοδο λίγων δεκάδων μορίων.

Αυτά προκύπτουν απο τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για τα γραπτά των νέων που έδωσαν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για τα στοιχεία σχετικά με την κλιμάκωση των βαθμολογιών των υποψηφίων ανα ομάδα προσανατολισμού που δίνουν πλέον πιο ακριβή εικόνα της κίνησης των βάσεων φέτος σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Παράλληλα δόθηκαν και τα βαθμολογικά στοιχεία που αφορούν τις εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα (που αποτελούν εισιτήριο για την εισαγωγή σε Πολυτεχνικές Σχολές)

Συγκεκριμένα:

  • Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών (νομικές, ψυχολογίες), θα καταγραφεί σταθερότητα και ίσως μικρή άνοδος στα «ρετιρέ». Στα υπόλοιπα τμήματα του πεδίου θα υπάρχει σταθερότητα σε σχέση με πέρυσι.
  • Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, των Θετικών Επιστημών (πολυτεχνεία, φυσικομαθηματικές), περιμένουμε πτώση βάσεων ειδικά στα στα περιζήτητα τμήματα του πεδίου αλλά και στις μεσαίες και χαμηλές σχολές του.
  • Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, των Επιστημών Υγείας (ιατρικές) περιμένουμε σημαντική πτώση βάσεων, από 100 έως 300 μόρια στην τελευταία Ιατρική της Αλεξανδρούπολης). Σχολές που κυμαίνονται στην κατηγορία των 17.000 – 18.000 μορίων μπορεί να καταγράψουν μεγαλύτερη πτώση.
  • Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, των Οικονομικών Επιστημών και της Πληροφορικής αναμένεται σταθερότητα βάσεων και ίσως μικρές αυξομειώσεις.
Τα στατιστικά του υπουργείου Παιδείας