Ο πρώην υπουργός έχει κληθεί να απολογηθεί για ποσό περίπου 700 χιλιάδων ελβετικών φράγκων που φέρεται να επενδύθηκαν σε ένα ασφαλιστήριο ζωής στην Ελβετία. Το επίμαχο ποσό – κατα την κατηγορία – ο Ακης Τσοχατζόπουλος φέρεται να εισέπραξε ως μέρος της μίζας για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1.

Στη νέα δικογραφία κατηγορούμενοι είναι επίσης ο εξάδερφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας και η σύζυγος του πρών υπουργού Βίκυ Σταμάτη, η οποία έχει επίσης κληθεί σε απολογία την επόμενη εβδομάδα.

Λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος βρίσκεται πάλι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για μία ακόμα πτυχή της υπόθεσης με τις αποκαλούμενες «χρυσές μίζες»από τις συμβάσεις για την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο πρωην υπουργός έχει κληθεί να απολογηθεί για ποσό περίπου 700 χιλιάδων ελβετικών φράγκων που φέρεται να επενδύθηκαν σε ένα ασφαλιστήριο ζωής στην Ελβετία.Το επίμαχο ποσό καυά την κατηγορία ο Ακης Τσοχατζόπουλος φέρεται ότι το εισέπραξε ως μέρος της μίζας για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1.

Στη νέα δικογραφία κατηγορούμενοι είναι επίσης ο εξάδερφος του Ακη Τσοχατζόπουλου ,Νίκος Ζήγρας και η σύζυγος του πρών υπουργού Βίκυ Σταμάτη η οποία έχει επίσης κληθεί σε απολογία για την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρώην υπουργός έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας σε κάθειρξη 19 ετών αλλα είναι ελεύθερος υστερα από δικαστική απόφαση με την οποια έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας.