Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος για την υπόθεση του 15χρονου μαθητή, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στην Αργυρούπολη, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι λόγοι που οδήγησαν τον μαθητή που μόλις τελείωσε την Α΄ Λυκείου, να δώσει τέλος στη ζωή του, φαίνεται ότι συνδέονται με το bullying που δεχόταν στο σχολείο, από έξι συμμαθητές τους, τους οποίους κατονομάζει, σε σημείωμα που άφησε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».
Ο κ. Ζαγοραίος ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στην εισαγγελέα ανηλίκων η οποία αναμένεται να αρχίσει την εξέταση μαρτύρων προκειμένου να χυθεί φως στους λόγους που οδήγησαν στην αυτοχειρία το παιδί, καταλογίζοντας τυχόν ποινικές ευθύνες.

Συγκλονίζει το ημερολόγιό του

Το πρώτο πράγμα που αναζήτησαν οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση ήταν το προσωπικό ημερολόγιο του 15χρονου μαθητή.Όπως τονίζουν, είναι βέβαιοι ότι εκεί θα ανακαλύψουν τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε αυτό αναφερόταν στην ψυχολογική βία που δέχονταν από συμμαθητές και φίλους, χωρίς όμως να τους κατονομάζει.