Λόγω τεχνικού προβλήματος, σε αλλαγή τροχιάς στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας τα δρομολόγια του Μετρό θα εξυπηρετούνται από τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο στη διαδρομή Σ.Σ Πλακεντίας (σταθμός μετεπιβίβασης ) έως το Αεροδρόμιο και αντίστροφα, σύμφωνα με σχετικά ανακοίνωση του ΟΣΕ.
Με καθυστερήσεις εξελίσσεται από νωρίτερα σήμερα Παρασκευή η κυκλοφορία των συρμών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, όπως και του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας –Αεροδρόμιο, καθώς ένα μέρος της γραμμής έχει διαβρωθεί πιθανώς λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.
Τα δρομολόγια του Προαστιακού από τον Πειραιά εκτελούνται μεν αλλά λόγω του ότι τρέχουν μόνο σε μία τροχιά παρουσιάζουν καθυστερήσεις στο ύψος κυρίως του Κορωπίου.
Η αποκατάσταση της βλάβης, σύμφωνα με ενημέρωση του ΟΣΕ, που είναι και ο διαχειριστής της υποδομής, θα έχει ολοκληρωθεί ως απόψε το βράδυ. Η ανακοίνωση του ΟΣΕ αναφέρει ότι «λόγω των έντονων θερμοκρασιακών φαινομένων, έχει δημιουργηθεί πρόβλημα σε αλλαγή τροχιάς στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Τα συνεργεία του ΟΣΕ έχουν επιληφθεί για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης».
Από την δική της πλευρά, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιρρίπτει την ευθύνη για την καθυστερημένη ενημέρωση του επιβατικού κοινού στον διαχειριστή που είναι ο ΟΣΕ.