από metereologos.gr
Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
 

«Αντίο Αλβέρτο»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/04/2014 20:21Σχόλια (2)
Με μεγάλη θλίψη η οικογένεια του BHMAGOURMET ανακοινώνει την απώλεια του αγαπημένου μας Επίκουρου (κατά κόσμον Αλβέρτου Αρούχ).
Η επίτροπος Κρους θέλει μία Ευρώπη των Startup
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/09/2013 21:12Σχόλια (1)
«Η ψηφιακή τεχνολογία είναι το μέλλον. Το μέλλον της κοινωνίας μας. Και το μέλλον μίας οικονομίας επιχειρήσεων» είπε αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κυρία Νέιλι Κρους.
Έξυπνη συσκευή made in Greece στα πλοία
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/02/2013 18:48Σχολιάστε
Διεθνή διάκριση στον τομέα της τεχνολογίας κέρδισε ακόμη μια ελληνική εταιρεία, επενδύοντας όχι μόνο στην καινοτομία αλλά και την ναυτιλία, έναν από τους παραδοσιακούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας
«Ναι» του Βερολίνου στην περιτομή για θρησκευτικούς λόγους
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2012 18:26Σχόλια (1)
Μετά τις αντιδράσεις από εβραίους και μουσουλμάνους για την απόφαση δικαστηρίου που απαγορεύει την περιτομή για θρησκευτικούς λόγους σε ανήλικους, η γερμανική κυβέρνηση προσπάθησε να καθησυχάσει τις θρησκευτικές αυτές κοινότητες λέγοντας ότι επιθυμεί να προστατεύσει την πρακτική «στο όνομα της ελευθερίας των θρησκευτικών δραστηριοτήτων».
Η Roche διέκοψε την πώληση φαρμάκων σε ελληνικά κρατικά νοσοκομεία
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2011 14:50Σχολιάστε
Ασχημα μαντάτα για τα ελληνικά κρατικά νοσοκομεία καθώς η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche αποφάσισε να μην τους πουλάει πλέον φάρμακα. Σε αυτά συγκαταλέγονται και παρασκευάσματα κατά του καρκίνου. Ο λόγος της διακοπής είναι ότι τα νοσοκομεία αρνούνται, ή ακριβέστερα αδυνατούν, να εξοφλήσουν τα χρέη τους, πολλά εκ των οποίων έχουν διάρκεια τριών ή τεσσάρων ετών.
<b>Mah Jong </b><br>Ο καναπές - παιχνίδι
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2011 07:41
Σχεδιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 από τον HansHopfer και θεωρείται ότι άλλαξε τις αντιλήψεις μας για την έννοια καναπές και τη ζωή μας στο λίβινγκ ρουμ.
<b>Costa Navarino </b><br>Παιδικοί παράδεισοι
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2011 07:40
Το Costa Navarino, στη Μεσσηνία, κρύβει έναν μαγικό κόσμο για τα παιδιά. Τα ξενοδοχεία της Πολυάννας Παρασκευά, το Sand Castle και το υποψήφιο για Mies Vander Rohe 2011 Cocoon, ανατρέπουν τα κλισέ.
<b>Γιώργος Νταλάρας</b><br>Ή θα γίνουμε καραβάνες συντηρητικές ή θα γίνουμε γνώστες και εραστές της όποιας αλήθειας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2011 07:50
Αν υπάρχει ένα όνομα-σήμα κατατεθέν του ελληνικού πενταγράμμου, αυτό είναι το δικό του. Με μια δισκογραφία που διατρέχει πέντε δεκαετίες, μια ενέργεια και μια συνέχεια σπάνια, ο Γιώργος Νταλάρας είναι περίπτωση μοναδική, που ξεπερνάει τα όρια της μουσικής. Αυτό φαίνεται και από τη συζήτησή μας, όπου τα μικρά και τα μεγάλα θαύματα της τέχνης του, η «εξουσία» που την έχει πια μέσα στο σπίτι του, ο φράχτης στον Εβρο και οι μετανάστες, το ΚΚΕ τού τότε και τού τώρα, η Ελλάδα με τις φοβίες της και με τις ελπίδες της εναλλάσσονται με ρυθμό καταιγιστικό.
<b>Αθηναϊκή Τσάιναταουν </b><br>Η χρονιά του Λαγού
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2011 07:46
Με αφορμή την κινέζικη Πρωτοχρονιά της Πέμπτης που μας πέρασε, περιπλανιόμαστε στους δρόμους της αθηναϊκής Τσάιναταουν, μιας ακμάζουσας γωνιάς της πόλης που διαρκώς επεκτείνεται, και καταγράφουμε τις ιστορίες των κινέζων μεταναστών που ζουν και εργάζονται εκεί.
Εβρος απέναντι
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2011 20:03
Στη «ανατολική πύλη» της Ευρώπης, στον Εβρο, εκεί που συμβαίνουν όλα, εκεί όπου έχει προγραμματιστεί να χτιστεί ο φράχτης, επικρατεί η ηρεμία που υπάρχει στο μάτι του κυκλώνα. Περιοδεύοντας στις δύο πλευρές των συνόρων, στα ελληνικά και στα τουρκικά χωριά, ο φωτογράφος του BHMagazino Γιώργος Μουτάφης είδε ομοιότητες, παρόμοια καθημερινότητα, ανθρωπιά και μια κοινή άποψη για τον επικείμενο φράχτη.
<b>Ηλεκτρονικά δεδομένα </b><br>Φαντάσματα στην οθόνη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2011 07:42
Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον. Κάποια στιγμή η ζωή τελειώνει. Αλλά το ψηφιακό μας αποτύπωμα μένει για πάντα παγιδευμένο στο αθάνατο Internet. Οι πρώτες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην «ψηφιακή κληρονομιά» έχουν εμφανιστεί. Οι πρώτες δίκες για τη μετά θάνατον διαχείριση κωδικών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν γίνει. Οχι μόνο στην Αμερική. Το ζήτημα της φήμης μετά το Tέλος απασχολεί όλο και περισσότερο και την ελληνική πραγματικότητα.
<b>Ιαν Ράνκιν </b><br>Σκωτσέζικη αλεπού
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2011 22:20 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10/02/2011 07:42
Ο διάσημος συγγραφέας Ιαν Ράνκιν συστήνει στο αναγνωστικό κοινό τον ήρωα Μάλκολμ Φοξ κατακτώντας για μια ακόμη φορά τις λίστες των ευπώλητων. Και σε μια συζήτηση με το ΒΗΜagazino, που ξεκινάει ως μια προσπάθεια να δούμε τον άνθρωπο πίσω από τον «βασιλιά» (του σκωτσέζικου νουάρ) με φόντο το γκρίζο Εδιμβούργο, βαδίζουμε στα επίσης μισοσκότεινα μονοπάτια των αδυναμιών της συγγραφής, της πολιτικής και της ανθρώπινης ύπαρξης.
<b>Νασίμ Νίκολας Ταλέμπ </b><br>Ο μεγάλος αιρετικός
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2011 09:01
Στo Μέγαρο Μουσικής μίλησε ενώπιον της ελίτ του χρηματοοικονομικού κλάδου. Τους είπε ότι είναι μάταιο να κάνουν προβλέψεις, ότι αυτά που δεν ξέρουν και δεν μπορούν να προβλέψουν, οι «μαύροι κύκνοι», είναι «τα πιο σημαντικά». Του παρουσίασαν τις αντιρρήσεις τους στη θεωρία του. Τις απέρριψε εκνευρισμένος…
1|2|3|4|5|...15