Διεθνή διάκριση στον τομέα της τεχνολογίας κέρδισε ακόμη μια ελληνική εταιρεία, επενδύοντας όχι μόνο στην καινοτομία αλλά και την ναυτιλία, έναν από τους παραδοσιακούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.
Το βραβείο κερδήθηκε χάρις σε ένα ταπεινό παραλληλόγραμμο κουτί (!), το SmartBox – V, το οποίο ανέπτυξε και διαθέτει πλέον στη διεθνή αγορά η εταιρεία Setel Hellas, μετά την πιστοποίησή του από την πολυεθνική εταιρεία συστημάτων και πληροφορικής Cisco.
Δουλειά του «SmartBox –V powered by Cisco» είναι να εξασφαλίζει στο πλοίο την απαραίτητη επιχειρησιακή λειτουργικότητα και στην πλοιοκτήτρια τη δυνατότητα διαχείρισης του πλοίου σαν να είναι ένα απομακρυσμένο γραφείο.
«Η νέα πρωτοποριακή λύση της Setel Hellas είναι μία έξυπνη τηλεπικοινωνιακή συσκευή, με ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο software, το οποίο αξιοποιώντας την τρέχουσα υψηλή τεχνολογία υλοποιεί αυτό που ονομάζουμε «remote management»» εξηγεί στο vima.gr ο υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας Γιώργος Χρηστάκος.
Η συσκευή, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, ενσωματώνει όλες τις δορυφορικές ή και ασύρματες τηλεπικοινωνίες του πλοίου σε ένα ενιαίο περιβάλλον, δίνοντας τη δυνατότητα για μια ασφαλή, κωδικοποιημένη και αξιόπιστη ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων μεταξύ γραφείου και πλοίου. Παρέχει επίσης, την δυνατότητα για μείωση του κόστους μεταφορας δεδομένων φωνής (VoIP) και διαχείρισης εξοπλισμού, μέσω των εξελιγμένων αλγορίθμων και τεχνικών συμπίεσης.
Το SmartBox –V, σύμφωνα με τον κ. Χρηστάκο, μπορεί να εγκατασταθεί τόσο σε καινούρια όσο και σε παλαιότερα πλοία ανεξάρτητα από τον πάροχο επικοινωνίας ή τα δορυφορικά ή ασύρματα τερματικά του.
«Με οδηγό την καινοτομία φροντίζουμε πάντα να προσφέρουμε λύσεις που ανταποκρίνονται στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της ναυτιλίας, με στόχο την μείωση του κόστους λειτουργίας του πλοίου και στην πραγματικά ασφαλή και περιβαλλοντικά αποδεκτή λειτουργία του», αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Μαρινάκης.
Η εταιρεία με έδρα στον Πειραιά, δραστηριοποιείται σε Κύπρο, ΗΠΑ, Κίνα, Σιγκαπούρη, Ντουμπάι και Fujairah, ενώ συστήματά της είναι εγκατεστημένα σε πάνω από 220 εμπορικά πλοία.