Οταν στα μέσα της δεκαετίας του 1970 έκανε την εμφάνιση του το φουτουριστικό για την εποχή αλλά και επιβλητικό στην όψη Κονκόρντ μια νέα επανάσταση στον τομέα των αερομεταφορών ήταν γεγονός. Το υπερηχητικό σκάφος έκανε το ταξίδι Ευρώπη-Αμερική σε διάστημα 3,5 ωρών και αποτέλεσε για πολλά χρόνια σημείο αναφοράς την αεροπορική βιομηχανία. Ομως μια σειρά από αιτίες με κυριότερες κάποια δυστυχήματα αλλά και οικονομικοί λόγοι οδήγησαν στην απόσυρση των Κονκόρντ από τους αιθέρες. Η τελευταία πτήση ενός Κονκόρντ έγινε το 2003.

Εκτοτε τόσο οι μεγάλες αεροναυπηγικές βιομηχανίες, όσο και ορισμένες διαστημικές υπηρεσίες αλλά ακόμη και κάποιες start up εταιρείες παρουσίασαν σχέδια προηγμένων υπερηχητικών επιβατηγών αεροσκαφών τα οποία θεωρητικώς τουλάχιστον θα μπορούν να κινούνται ακόμη πιο γρήγορα από τα Κονκόρντ και είναι ταυτόχρονα και πιο ασφαλή.
Η τελευταία τέτοια πρόταση ήρθε από την Boeing η οποία παρουσίασε τα σχέδια του δικού της… διαδόχου του Κονκόρντ στο συνέδριο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αεροναυτικής που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Ατλάντα. Πρόκειται για ένα σκάφος που θα αναπτύσσει ταχύτητες 2,5 φορές μεγαλύτερη από αυτή του Κονκόρντ δηλαδή περίπου πέντε χιλιάδες χλμ/ώρα και θα κινείται 30 χιλιάδες πόδια ψηλότερα από ότι το Κονκόρντ δηλαδή θα πετά σε ύψη περίπου 30 χλμ από την επιφάνεια της Γης.
Τα στελέχη της Boeing στην παρουσίαση τους υποστήριξαν ότι το σκάφος αυτό θα μπορεί να ταξιδέψει από το Λονδίνο στην Νέα Υόρκη σε δύο ώρες και έτσι θα μπορεί εύκολα κάποιος να κάνει ένα υπερατλαντικό ταξίδι μετ’ επιστροφής μέσα σε την ίδια μέρα. Το σκάφος αυτός θα μπορεί να ταξιδέψει από τις ΗΠΑ προς την Ασία, να διασχίσει δηλαδή τον Ειρηνικό, σε διάστημα περίπου τριών ωρών.
Αν και τα στελέχη της Boeing δηλώνουν αισιόδοξα ότι το σκάφος αυτό θα μπορούσε να ξεκινήσει πτήσεις στα μέσα της επόμενη δεκαετίας οι ειδικοί της αεροπορικής βιομηχανίας αναφέρουν ότι ακόμη και αν η Boeing ξεκινούσε αύριο το πρωί την κατασκευή του σκάφους αυτό δεν θα μπορούσε να δεχτεί επιβάτες νωρίτερα από τα τέλη της δεκαετίας του 2030. Είναι πάντως βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα κάνουν την εμφάνιση τους και άλλα παρόμοια σχέδια υπερηχητικών αεροσκαφών.