Τα χάμπουργκερ αποτελούν μια καθημερινή διατροφική επιλογή για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Υπάρχουν εκατοντάδες συνταγές και τρόποι να φτιάξει κάποιος ένα χάμπουργκερ. Τα εστιατόρια που πουλάνε χάμπουργκερ προσφέρουν στους πελάτες τους πολλές επιλογές με κάθε είδους υλικά τα οποία θα βρίσκονται ανάμεσα στα δύο στρογγυλά ψωμάκια. Σε λίγες εβδομάδες στο Σαν Φρανσίσκο θα κάνει εγκαίνια ένα νέο εστιατόριο με χάμπουργκερ το οποίο ξεχωρίζει όχι για τις διαφορετικές ή καινούργιες συνταγές του αλλά για το γεγονός ότι τα μπέργκερς θα δημιουργούνται από ένα ρομποτικό σύστημα. Από την στιγμή που θα γίνει η παραγγελία το ρομποτικό σύστημα θα αναλάβει δράση για να φτιάξει το χάμπουργκερ και η μοναδική στιγμή που θα το ακουμπήσει ανθρώπινο χέρι θα είναι όταν ο υπάλληλος θα το τοποθετήσει στον δίσκο για να το δώσει στον πελάτη.
Το ρομποτικό σύστημα δημιούργησε η start up εταιρεία Creator ιδρυτής και επικεφαλής της οποία είναι ο ελληνικής καταγωγής Αλέξανδρος Βαρδοκώστας που σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Σάντα Μπάρμπαρα.
Το ρομποτικό σύστημα μήκους 5 μέτρων διαθέτει 20 υπολογιστές, 350 αισθητήρες και 50 μηχανισμούς και μπορεί να δημιουργήσει από το μηδέν οποιαδήποτε παραγγελία. Σύμφωνα μάλιστα με τον κατασκευαστές του το ρομποτικό σύστημα κάνει καλύτερα χάμπουργκερ από ότι οι άνθρωποι αφού κόβει με μεγαλύτερη ακρίβεια τα λαχανικά και τοποθετεί πιο σωστά τα υλικά. Επιπλέον τα χάμπουργκερ που κάνει το ρομποτικό σύστημα είναι θεωρητικώς τουλάχιστον πιο ασφαλή σε θέματα υγιεινής αφού αν κάποιος εργαζόμενος σε κατάστημα που φτιάχνει χάμπουργκερ είναι ασθενής μπορεί άθελα του να τα μολύνει και να κινδυνέψει να κολλήσει την ασθένεια και ο πελάτης.