Οι εφαρμογές των αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς. Εταιρείες αλλά και εφευρέτες βρίσκουν καθημερινά νέους τρόπους εκμετάλλευσης των drones. Η τελευταία και ομολογουμένως εξαιρετικά ευφάνταστη έρχεται από την Ιαπωνία. Η εταιρεία Asahi Power Services παρουσίασε το Free Parasol, ένα drone στο οποίο προσαρμόζεται μια ομπρέλα και ακολουθεί τον κάτοχο της όταν βρέχει ή ακόμη και όταν έχει έντονη ηλιοφάνεια και θέλει να προστατευτεί από αυτή.
Το πρωτότυπο που παρουσίασε η εταιρεία μπορεί να πετά για διάστημα 20 λεπτών προστατεύοντας τον κάτοχο του από την βροχή αλλά η εταιρεία υπόσχεται πώς όταν το drone βγει στην αγορά η αυτονομία του θα έχει ανέβει στα 60 λεπτά.
Το drone διαθέτει μια κάμερα και τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να βλέπει και να ακολουθεί τον κάτοχο της στον δρόμο ο οποίος θα μπορεί να κινείται πιο άνετα και θα έχει ελεύθερα τα χέρια του για να μιλάει στο τηλέφωνο ή να κάνει οτιδήποτε άλλο. Το Free Parasol αναμένεται κυκλοφορήσει στα τέλη του 2018 ή τις αρχές του 2019 σε μια τιμή πέριξ των 275 δολαρίων.