από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Μελέτη που αποδεικνύει ότι υπάρχουν είδη θηλαστικών που δεν γνωρίζουμε

Κάνει λόγο για περισσότερα από 300 είδη που πρέπει να εντοπιστούν γρήγορα γιατί κινδυνεύουν με εξαφάνιση
Μελέτη που αποδεικνύει ότι υπάρχουν είδη θηλαστικών που δεν γνωρίζουμε
Υπάρχουν εκατοντάδες άγνωστα είδη θηλαστικών που πρέπει γρήγορα να εντοπιστούν γιατί διαφορετικά ίσως δεν τα γνωρίσουμε ποτέ αφού κινδυνεύουν με εξαφάνιση
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια στις ΗΠΑ πραγματοποίησαν μια μελέτη για τον αριθμό των ειδών θηλαστικών στον πλανήτη. Σύμφωνα με αυτή την μελέτη ο αριθμός των θηλαστικών ειδών είναι 5.860 από τα οποία γνωρίζουμε τα 5.557 δηλαδή υπάρχουν 303 άγνωστα είδη τα οποία οι ερευνητές εκτιμούν ότι είναι όλα είδη που ζουν στην ξηρά. Οι ερευνητές τονίζουν ότι η επιστημονική κοινότητα πρέπει να δράσει άμεσα και να ξεκινήσουν εξερευνητικές αποστολές για να εντοπιστούν αυτά τα είδη γιατί εκτιμούν ότι όλα κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα περισσότερα θηλαστικά ζουν στις τροπικές περιοχές και στην Παλαιαρκτική ή Παλαιαρκτική Ζώνη που είναι μια περιοχή του Βόρειου Ημισφαιρίου, που δημιουργήθηκε κατά την Παλαιογενή περίοδο. Η αρχική ενότητα της περιοχής αντικατοπτρίζεται στην γεωγραφική κατανομή των σημερινών ειδών ζώων και φυτών, και ο όρος χρησιμοποιείται στη φυτογεωγραφία και στη ζωογεωγραφία και γενικότερα στη βιογεωγραφία.

Η Παλαιαρκτική ζώνη είναι μαζί με την Νεοαρκτική ζώνη μέρος της Αρκτικής ζώνης. Η Νεοαρκτική περιλαμβάνει την Βόρεια Αμερική, η οποία χωρίστηκε από την Παλαιαρκτική ζώνη και γι'αυτό το λόγο θεωρείται «νέο». Η Παλαιαρκτική ζώνη κατ' αρχάς περιλαμβάνει την Ευρασία (αφαιρούμενης της Ινδικής υποήπειρου, γιατί αυτή προστέθηκε αργότερα με τη Μετατόπιση των τεκτονικών πλακών) και περιλαμβάνει επίσης την Βόρεια Αφρική.


Τεχνολογία – Πλανήτης περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    Αμα δεν τα γνωρίζουν, | 18/05/2018 09:56
    πώς ξέρουν πόσα είναι; Αν μη τι άλλο, το κυρίως ενδιαφέρον στην μελέτη θα ήταν το πώς επέτυχον οι μελετητές αυτό το κατόρθωμα - να υπολογίσουν τον αριθμό θηλαστικών ειδών, που δεν τα γνωρίζουν - και αυτό ακριβώς το στοιχείο απουσιάζει απ' το ρεπορτάζ. Εκτός αν δεν υπάρχει ούτε στην μελέτη - οπότε πρόκειται για εικασία και όχι δεδομένο.
    Ν. Πειρουνάκης
    απάντηση202