Αν ειδοποιηθείτε ότι το φαγητό που παραγγείλατε βρίσκεται στην πόρτα σας μην παραξενευτείτε αν όταν ανοίξετε δεν δείτε κάποιον υπάλληλο του μαγαζιού αλλά ένα μικρό ρομποτάκι. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να ανοίξετε ένα μικρό κουβούκλιο που υπάρχει στο ρομπότ μέσα στο οποίο θα είναι τοποθετημένη η παραγγελία σας.

Το ρομπότ-ντελιβερά κατασκεύασε η βρετανική εταιρεία Starship που ίδρυσαν κάποιοι από τους συνιδρυτές του Skype. Η εταιρεία έλαβε βοήθεια στην προσπάθεια της από την γνωστή αλυσίδα πίτσας Domino’s τα στελέχη της οποίας είδαν προφανώς στα ρομποτάκια αυτά μια νέα λύση για την μεταφορά των παραγγελιών των πελατών της.

Τα εξάτροχα ρομπότ λειτουργούν με μπαταρίες και αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 6 χλμ/ώρα. Μπορούν να μεταφέρουν φορτίο που ζυγίζει έως εννιά κιλά και σύμφωνα με τους κατασκευαστές τους τα ρομπότ θα μπορούν να παραδίδουν μέσα σε διάστημα μάξιμουμ 30 λεπτών παραγγελίες σε απόσταση μέχρι και 1,5 χλμ. μακριά από το κατάστημα.

Μόλις ο πελάτης ολοκληρώσει την παραγγελία, θα λαμβάνει έναν κωδικό στο κινητό του με τον οποίο θα μπορεί να ξεκλειδώσει το κουβούκλιο που θα περιλαμβάνει το πακέτο. Οι δοκιμές των ρομπότ ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και όπως ανακοίνωσε η Starship είναι έτοιμος ο πρώτος στόλος που αποτελείται από χίλια ρομπότ τα οποία σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθούν για μεταφορές φαγητού μέσα στους χώρους μεγάλων πανεπιστημιακών συγκροτημάτων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.