Μη εξουσιοδοτημένες να μιλήσουν στον Τύπο πηγές προσκείμενες στην Samsung δηλώνουν στο πρακτορείο Reuters πως η Samsung Electronics επίκειται να σταματήσει τη διάθεση και του Note7 που αντικαθιστά την πρώτη έκδοσή του, λόγω κινδύνου ανάφλεξης της υπερθερμαινόμενης μπαταρίας.

Φρένο και στις ανταλλαγές

Σε ΗΠΑ και Αυστραλία, οι μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας παύουν από τη Δευτέρα να διαθέτουν το νέο Note7. Συγκεκριμένα,η AT&T, Νο2 στις ΗΠΑ δηλώνει πως δεν θα αντικαθιστά παλαιά με νέα Note7 και θα προτείνει είτε άλλο smartphone της Samsung ή, όποιο επιλέξουν οι κάτοχοι του πρώτου Note7. Ακολουθεί η T-Mobile US η οποία σταματά έστω προσωρινά τη διάθεση του νέου Note7 και τις ανταλλαγές, όσο η κατασκευάστρια εξετάζει τα πρόσφατα περιστατικά.

Στις 5 Οκτωβρίου, ένα περιστατικό σε αεροπλάνο των γραμμών της Southwest Airlines στο οποίο αποδίδεται ότι το νέο Note 7 άρχισε να βγάζει καπνούς όταν ο επιβάτης της πτήσης επιχείρησε να το απενεργοποιήσει, σήμανε συναγερμό στη Νότια Κορέα, με την Samsung να αμφισβητεί μέχρι να εξακριβώσει τι έχει συμβεί και εάν πράγματι νέο Note7 παρουσιάζει τα προβλήματα που την οδήγησαν στη δύσκολη θέση εξ αρχής με το πρώτο Note 7-η προβληματική μπαταρία.

Στην Αυστραλία, η εταιρεία Telstra δηλώνει πως η Samsung έχει σταματήσει τη διάθεση και Optus, Vodafone έχουν επίσης διακόψει τις πωλήσεις του premium smartphone.

Newsroom ΔΟΛ