Στο πλαίσιο των εορτασμών της τετραετούς παραμονής του Curiosity στον Άρη, η NASA δημιούργησε ένα παιχνίδι για smartphones αφιερωμένο στο ρομποτικό ερευνητικό όχημά της. Το Mars Rover, όπως ονομάζεται, απευθύνεται σε κατόχους συσκευών Android και iOS και λάτρεις των… αρειανών εξερευνήσεων, καθώς τους επιτρέπει να «πιλοτάρουν» το rover από την συσκευή τους. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα απόλαυσης του παιχνιδιού και σε υπολογιστή.

Οδήγηση στον… Άρη

Ο έλεγχος του rover είναι αρκετά απλή υπόθεση: με τη βοήθεια των βέλων, ο παίκτης κατευθύνει το ρομποτικό όχημα στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη με στόχο τον εντοπισμό υπόγειων πηγών. Παρόλα αυτά, οι δυσκολίες δεν λείπουν, καθώς οφείλει να αποφύγει εμπόδια όπως π.χ. βράχους ή απότομους λόφους ώστε να μην προκαλέσει βλάβες στο Curiosity και χάσει.

Τα σενάρια βλάβης σύμφωνα με την NASA, προέρχονται από την πραγματική αποστολή και από ευτράπελα που έχουν συμβεί στο rover στην πραγματικότητα. Από τον Αύγουστο του 2012, όταν και προγειώθηκε στον Άρη, στόχος του Curiosity είναι η μελέτη της γεωλογίας και του κλίματος του κόκκινου πλανήτη, όπως επίσης ο εντοπισμός νερού και δειγμάτων ζωής.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν απλά να πάρουν μια γεύση από την άνεση του υπολογιστή τους, μπορούν να δοκιμάσουν της επιδόσεις τους εδώ, ενώ όσοι επιθυμούν να κατεβάσουν το παιχνίδι στην συσκευή τους μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη σελίδα που δημιούργησε η NASA για το Mars Rover.