Το κοστούμι του Μπάτμαν είναι γεγονός και έρχεται από την εταιρεία SRI International. Το Superflex όπως ονομάζεται το κοστούμι με ενσωματωμένο εξωσκελετό υπόσχεται να μεταμορφώσει τον χρήστη σε «άνθρωπο-νυχτερίδα», γεγονός που θα μπορούσε να βοηθήσει άτομα με κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένους, εργάτες και στρατιώτες ως προς την κίνηση και την αντοχή τους.

Το κοστούμι του ανθρώπου-νυχτερίδα

Εξοπλισμένη με υπερευαίσθητους αισθητήρες, γυροσκόπια και επιταχυνσιόμετρα, η ολόσωμη φόρμα είναι σε θέση να «διαβάζει» την ταχύτητα από το βάδισμα ή το τρέξιμο του χρήστη, όπως επίσης και την θέση των ποδιών του, με αποτέλεσμα να υποβοηθά συγκεκριμένες κινήσεις και δραστηριότητες κάθε φορά.

Το Superflex

«Πανοπλία» hi-tech

Μέρος του προγράμματος της DARPA, Warrior Web Program, η εν λόγω τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη για στρατιωτικούς σκοπούς για την πρόληψη και τον περιορισμό του κινδύνου μυοσκελετικών τραυματισμών που προκύπτουν σε πεδία μάχης. Στην παρούσα φάση η εταιρεία πίσω από την φόρμα του Μπάτμαν εργάζεται για την τελειοποίηση του προτύπου της, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει την αναζήτηση επενδυτών με στόχο την εμπορευματοποίηση του Superflex.

Σύμφωνα με την SRI International, το τελευταίο πρότυπο παραπέμπει σε ελαστική ολόσωμη φόρμα, πράγμα που σημαίνει ότι καλύπτει τους περισσότερους σωματότυπους. Η «πανοπλία» hi-tech λειτουργεί ενισχύοντας την δύναμη των ποδιών, των χεριών και του κορμού όταν π.χ. ο χρήστης καλείται να σηκώσει μεγάλα φορτία ή ακόμα όταν θέλει να σηκώσει το δικό του σωματικό βάρος, σε περίπτωση κινητικών προβλημάτων.