Την τεχνολογική της υπεροχή προέβαλε η Κίνα, την περασμένη Κυριακή, στο πλαίσιο του εορτασμού του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ (Spring Festival Gala) με αφορμή την κινεζική πρωτοχρονιά που διοργανώνει η Κινεζική Κρατική Τηλεόραση (CCTV), όπου επιστρατεύτηκαν ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά συνολικά 540 ρομποτάκια με… έμφυτο χορευτικό ταλέντο.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με τους ρομποτικούς χορευτές

Τα χαριτωμένα λευκά ρομπότ πλήρως συγχρονισμένα, εκτέλεσαν άψογα μια εντυπωσιακή χορογραφία πλαισιώνοντας τον διάσημο κινέζο τραγουδιστή Σαν Ναν, ενώ παράλληλα drones κινηματογραφούσαν το γεγονός από τον αέρα.

Πρόκειται για ένα από τα υψηλότερα σε τηλεθέαση show που διοργανώνει η κινεζική τηλεόραση, καθώς κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι το παρακολουθούν πάνω από 700 εκατ. τηλεθεατές.

Τεχνολογικός εντυπωσιασμός

Τα 540 ρομπότ με ύψος 41 εκ. και βάρους 1,5 κιλό, χόρεψαν στην γιγάντια σκηνή με φόντο την νυχτερινή άποψη της πόλης του Γκουανγκζού. Προς το τέλος του κομματιού, τα φωτισμένα με LED drones έλαβαν θέσεις στους αιθέρες και σκόρπισαν χρυσόσκονη στην σκηνή προσθέτοντας στην φαντασμαγορική διοργάνωση ακόμα περισσότερη λάμψη.

Σύμφωνα με τους κινέζους επιστήμονες που ανέλαβαν την κατασκευή και τον προγραμματισμό των μικρών χορευτών, το μυστικό των «πλαστικών» κινήσεων των ρομπότ βασίζεται στους 16 μικροκινητήρες τους οι οποίοι μπορούν να μιμηθούν τις κινήσεις των ανθρώπινων αρθρώσεων με αποτέλεσμα να τους επιτρέπουν την εκτέλεση «φυσικών» κινήσεων.