Την ώρα που ο «πυρετός» γύρω από την αναμονή της νέας ταινίας «Η Δύναμη ξυπνά» (The Force Awakens) του «Πολέμου των Άστρων» χτυπάει κόκκινο, η Google αποφάσισε να ρίξει τους χρήστες της και λάτρεις του είδους για τα καλά στην… γαλαξιακή μάχη.

Μπαίνοντας στην σελίδα Google Star Wars, οι χρήστες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην «φωτεινή» και στην «σκοτεινή» πλευρά. Αφού αποφασίσουν ποιους επιθυμούν να ακολουθήσουν, το τάγμα των Τζεντάϊ ή την αυτοκρατορία των Σιθ, οι χρήστες πρόκειται να παρατηρήσουν μια σταδιακή μεταμόρφωση των διαθέσιμων εφαρμογών στις διάφορες υπηρεσίες της Google.

Η επιλογή είναι δική σας…

Στις διασκεδαστικές αλλαγές που πρόκειται να παρατηρήσουν συμπεριλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – η αντικατάσταση της κλασικής μπάρας φόρτωσης των email στο Gmail αλλά και των βίντεο στο YouTube με ένα λαμπρό lightsaber, η παρουσίαση φόντων με στιγμιότυπα από την νέα ταινία (The Force Awakens) στα νέα tabs του Chrome αλλά και η προσθήκη χαρακτηριστικών εικονιδίων από τον «Πόλεμο των Άστρων» στο Google Maps.

Η φωτεινή πλευρά μας καλωσόρισε

Οι φωτογραφίες αλλά και το χρώμα του lightsaber εξαρτώνται από την πλευρά που έχει επιλέξει κάθε χρήστης, ενώ οι χρήστες μπορούν ανά πάσα στιγμή να μεταπηδήσουν από την φωτεινή στην σκοτεινή πλευρά και το αντίθετο.

Μαγνητίζοντας χρήστες

«Μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί λάτρεις του Star Wars όπως εγώ, εδώ στην Google» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της διεύθυνσης προϊόντων της Google, Κλέι Μπέιβορ, στο blog της εταιρείας.

Με φόντο τον Darth Vader, η σκοτεινή πλευρά σκεπάζει την σελίδα του Chrome

«Συχνά βλέπουμε κόσμο μεταμφιεσμένο σε Darth Vader, σκύλους ντυμένους Yoda ακόμα και stormtroopers να τρέχουν στους διαδρόμους των κέντρων δεδομένων μας» υποστηρίζει ο ίδιος.

«Ήρθαμε σε επαφή λοιπόν με τους φίλους μας στην Lucasfilm και στην Disney και από τότε συνεργαζόμαστε για την δημιουργία του google.com/starwars. Πρόκειται για έναν ιστότοπο για τους λάτρεις του είδους, φτιαγμένο από λάτρεις του είδους και έτσι από σήμερα μπορούν οι χρήστες μας να επιλέξουν την φωτεινή ή την σκοτεινή πλευρά και να παρακολουθήσουν στην πορεία την μεταμόρφωση των υπηρεσιών μας – Gmail, Google Maps, YouTube, Chrome και άλλες – ώστε να αντανακλούν την επιλογή που έχουν κάνει. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Ακολουθούν πολλές άλλες εκπλήξεις όσο πλησιάζουμε προς την άφιξη της ταινίας – συμπεριλαμβανομένου του Millennium Falcon σε όλο του το (εικονικό) μεγαλείο, για αυτό μείνετε συντονισμένοι».

Το Millennium Falcon στους χάρτες της Google

Προκειμένου να κινητοποιηθούν ακόμα περισσότερο οι χρήστες και να διασκεδάσουν μέσω του γαλαξιακού τους «ταξιδιού», η Google φρόντισε να κρύψει στην περιήγησή τους και μερικά «πασχαλινά αβγά», όπως αναφέρει, γεμάτα εκπλήξεις.