Αν είστε ιδιοκτήτης γάτας και νιώθετε ενοχές κάθε φορά που εγκαταλείπετε το παιχνίδι στο καλύτερο σημείο γιατί πολύ απλά πρέπει να πάτε στο γραφείο, μια νέα τεχνολογία έρχεται να προσφέρει τη λύση. Ο λόγος για ένα hi-tech παιχνίδι που ανέπτυξαν ιάπωνες ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Οτσανομίζου, η οποία επιτρέπει την διάδραση ιδιοκτήτη-γάτας μέσω Skype.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το σύστημα Itaneko, όπως ονομάζεται, αποτελείται από δυο συσκευές: μια για την γάτα και μια για τον ιδιοκτήτη μέσα στην οποία τοποθετεί το χέρι και το mouse του.

Η συσκευή της γάτας αποτελείται από μια μηχανική βάση η οποία συνδέεται με τον υπολογιστή του σπιτιού και από ένα χνουδωτό παιχνίδι που κουνιέται ανάλογα με τις κινήσεις που πραγματοποιεί ο χρήστης με το mouse του π.χ. από το γραφείο του. Ο χρήστης από τον πλευρά του τοποθετεί το χέρι του μέσα σε ένα ειδικό «γάντι» ικανό να μεταφέρει στον ίδιο την ανταπόκριση της γάτας στο παιχνίδι – ακόμα και σε επίπεδο γρατζουνιάς.

Στιγμιότυπο από το βίντεο των ιαπώνων ερευνητών

«Τετράποδη» διάδραση hi-tech

Τον τελευταίο καιρό η νέα γενιά «έξυπνων» παιχνίδια για κατοικίδια που επιτρέπουν την εξ αποστάσεως διάδραση μεταξύ ιδιοκτητών-ζώων γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθιση. Πρόσφατη δημοσκόπηση της αμερικανικής εταιρείας ευχετήριων καρτών Hallmark, στην οποία έλαβαν μέρος 1.000 ιδιοκτήτες κατοικιδίων, έδειξε ότι σχεδόν ένας στους τρεις χρησιμοποιεί το Skype για να δει τι κάνει το ζώο του ή ακόμα και να του μιλήσει όταν εκείνος βρίσκεται εκτός σπιτιού.

Διαβάστε επίσης: Μουσική για… γάτες

Το 37% των ανδρών ιδιοκτητών γάτας δήλωσε ότι έχει μάθει στο ζώο του να εκτελεί κάποια εντολή, ενώ το 29% των γυναικών επεσήμανε ότι το χαριτωμένο κατοικίδιο αποτελεί μέλος της οικογένειας. Από τη δημοσκόπηση φάνηκε ακόμα, ότι το 20% των συμμετεχόντων παίρνουν την γατούλα τους μαζί τους όταν πηγαίνουν διακοπές, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 15% προσφέρει στο κατοικίδιό του ειδικά μαγειρεμένο φαγητό σε καθημερινή βάση.