Πολλαπλασιάζονται οι κάτοχοι των iPhone 6S ή 6S Plus που αναφέρουν ότι το iPhone που κυκλοφόρησε λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα, απενεργοποιείται χωρίς λόγο, αφού κλείνει ενώ δεν χρησιμοποιείται και παρά το γεγονός ότι η μπαταρία του εμφανίζεται φορτισμένη. Το μόνο στοιχείο προς διερεύνηση από τους χρήστης, η αυξημένη θερμοκρασία στο Home button.

Το γεγονός ότι το πρόβλημα αναφέρεται και από κατόχους του iPhone 6, κάνει την κοινότητα των χρηστών του MacRumors.com να στρέφονται στο iOS 9.

Απενεργοποίηση άνευ λόγου

Ο μόνος τρόπος για την ενεργοποίηση του iPhone που απενεργοποιήθηκε αδικαιολόγητα είναι το παρατεταμένο (10») πάτημα του συνδυασμού του Home και του κουμπιού ενεργοποίησης, ενέργεια που οδηγεί στην επανεκκίνηση της συσκευής.

Για την οριστική επίλυση του προβλήματος, οι προτάσεις που φαίνεται ότι γίνονται αποδεκτές ως λύσεις από τους χρήστες είναι η ρύθμιση του τηλεφώνου ως νέου, το κατέβασμα των αγορασμένων app από το App Store και η επαναφορά από backup μέσω iTunes, όχι όμως από το iCloud.

Αpps σε… μεγέθυνση

Αρκετοί θεωρούνται επίσης οι κάτοχοι του νεότερου iPhone που βλέπουν σε μεγέθυνση, κάποια app στο 6S, καθιστώντας αδιόρατα κρίσιμα μέρη του περιβάλλοντος για τον χειρισμό τους. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους, ότι επανέφεραν αντίγραφα ασφαλείας που τηρούσαν στο iCloud από iPhone 5, 5C και 5S στο iPhone 6S (υπάρχουν αναφορές και για το iPhone 6).

Τα apps που μοιάζουν να έχουν μεγεθυνθεί τόσο ώστε να μην είναι εφικτός ο χειρισμός τους αφού η σχεδίαση ξεπερνά τα όρια της οθόνης, είναι τα προεγκαταστημένα Wallet, Weather, Watch, Calculator και Health apps, σύμφωνα με το MacRumors.com. Έτσι, για παράδειγμα οι χρήστες του Wallet της Apple δεν μπορούν να διαχειριστούν την χρήση των πιστωτικών τους καρτών από το πορτοφόλι της Apple με αποτέλεσμα να παύουν την χρήση της υπηρεσίας πληρωμών Apple Pay.

Το πρόβλημα πάντως επιλύεται μετά από την επανεκκίνηση του iPhone 6S όποτε εμφανίζεται το πρόβλημα ή για κάποια app με την ενεργοποίηση του Display Zoom από τις Ρυθμίσεις (Settings/Accessibility/Zoom), μεταφέροντας το πρόβλημα σε app που κανονικά δεν επηρεάστηκαν από το αδικαιολόγητο zoom in.

Επίσημη λύση αναμένεται με την έκδοση iOS 9.1 του λειτουργικού των iPhone. Η τρέχουσα έκδοση με τα πρώτα bug fix είναι η έκδοση iOS 9.0.2 -το iOS 9 άρχισε να διατίθεται στις 16 Σεπτεμβρίου 2015.

Newsroom ΔΟΛ