Το νέο της «έξυπνο» ρολόι Watch Urbane 2nd Edition, συμβατό τόσο με λειτουργικό Android όσο και με iOS, παρουσίασε σε εκδήλωσή της στην Νέα Υόρκη η LG Electronics. Σύμφωνα με τον κορεατικό κολοσσό πρόκειται για την πρώτη συσκευή Android με αυτόνομη συνδεσιμότητα, με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 4G, 3G, Wi-Fi και Bluetooth. Κάτι τέτοιο, επιτρέπει στο smartphone δεύτερης γενιάς της LG να λειτουργεί είτε ανεξάρτητα (π.χ. πραγματοποιώντας τηλεφωνικές κλήσεις), είτε σε συνδυασμό με το smartphone του κατόχου του.

Περικάρπιος φίλος hi-tech

Με εντυπωσιακή κυκλική οθόνη P-OLED 1,38 ιντσών και ανάλυσης 480 x 480, που μεταφράζεται σε 348ppi, το Watch Urbane 2nd Edition προσφέρει στον χρήστη εικόνα υψηλής ποιότητας στον… καρπό του. Ο σχεδιασμός του smartwatch θυμίζει κλασικό ρολόι, εντάσσοντας έτσι με διακριτικό τρόπο hi-tech χαρακτηριστικά στην καθημερινότητα του χρήστη χωρίς όμως αυτά να γίνονται διακριτά με την πρώτη ματιά.

Το Watch Urbane δεύτερης γενιάς είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα και διαθέτει ανθεκτικό υποαλλεργικό ελαστικό λουράκι TPSiV. Στην δεξιά πλευρά του smartwatch τα τρία κουμπάκια προσφέρουν στον κάτοχό του γρήγορη πρόσβαση στις ρυθμίσεις συντόμευσης, όπως π.χ. τις επαφές, το LG Health (ικανό να μετράει καρδιακούς παλμούς και φυσική κατάσταση) και την λίστα εφαρμογών. Επιπλέον, ο ίδιος έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 16 διαφορετικές εμφανίσεις καντράν.

To «κερασάκι» στην τούρτα αποτελεί η ενισχυμένη μπαταρία 570mAh του νέου wearable της LG, η οποία συνοδεύεται από την λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας (Power Saving Mode) που του προσφέρει μια «ανάσα» ζωής για περισσότερο από μια μέρα.

«Ο τομέας των wearables συνεχίζει να εξελίσσεται και εμείς παίζουμε ενεργό ρόλο σε αυτό, φέρνοντας στην αγορά διάφορες συσκευές που απευθύνονται σε διαφορετικούς καταναλωτές», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LG Electronics Mobile Communications, Τζούνο Τσο. «Στην LG, δεν θεωρούμε ότι υπάρχει μία wearable συσκευή που ταιριάζει σε όλους. H δεύτερη έκδοση του LG Watch Urbane είναι ιδανική και αποτελεί μία must-have έξυπνη συσκευή για δραστήρια άτομα που θέλουν να μένουν συνδεδεμένα με τον κόσμο, είτε βρίσκονται στη δουλειά, στο σπίτι ή στο γήπεδο του τένις».

Το LG Watch Urbane 2nd Edition πρόκειται να διατεθεί σε μαύρο, γαλάζιο, λευκό και καφέ χρώμα, αρχικά στις ΗΠΑ και στην Κορέα, ενώ θα ακολουθήσει η κυκλοφορία του σε Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. Για την ώρα η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την τιμή του.