Στις 3 Σεπτεμβρίου και λίγο πριν ανοίξει τις πύλες της η εφετινή έκθεση τεχνολογίας IFA 2015, πρόκειται να κάνουν το «ντεμπούτο» τους τα τρία νέα μοντέλα «έξυπνων» ρολογιών Gear της Samsung, S2, S2 classic και S2 3G, στο Βερολίνο.

Εξοπλισμένα με 512 MB μνήμης άμεσης προσπέλασης και 4GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1000 MHz (1GHz) και πλήθος αισθητήρων (μεταξύ των οποίων και βαρόμετρο), τα νέα Gear ξεχωρίζουν από την στρογγυλή πρόσοψή τους διαμέτρου 1,2 ιντσών με οθόνη Super Amoled με ανάλυση 360 x 360 pixel (ήτοι 306 εικονοστοιχείων ανά ίντσα). Όλα τα Gear S2 έχουν δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης μέσω Wi-Fi και μέσω Bluetooth 4.1 χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας καθώς και NFC, με σκοπό να αξιοποιηθεί μελλοντικά και για ανέπαφες πληρωμές, υποκαθιστώντας το πορτοφόλι. Επιπλέον, η Samsung διερευνά άλλους τρόπους αξιοποίησης των αισθητήρων και αναφέρεται ενδεικτικά στην χρήση του έξυπνου ρολογιού ως κλειδιά αυτοκινήτου, σπιτιού, χειριστηρίων κάθε λογής από απόσταση σε ένα δικτυωμένο σπίτι.

Στρογγυλός «σύντροφος» καρπού

Τα Gear S2 μπορούν να αξιοποιηθούν για την ενημέρωση του χρήστη μέσω ειδοποιήσεων για το πρόγραμμά του, για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα SMS, τις ειδήσεις, τις προβλέψεις για τον καιρό, την πρόσβαση σε χάρτες και την λήψη οδηγιών πλοήγησης, την αναπαραγωγή φωτογραφιών και μουσικής, την τήρηση ηχητικών σημειώσεων. Εκτός όμως από τις λειτουργίες αυτές, το Gear S2 3G επιτρέπει την αυτόνομη χρήση του, αφού φέρει ενσωματωμένη κάρτα σύνδεσης σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, σε ηλεκτρονική μορφή, την πρώτη e-SIM που θα εξυπηρετήσει την ανάγκη δικτύωσης των «πραγμάτων» στο Ίντερνετ. Με την e-SIM, ο κάτοχος ενός Samsung Gear S2 3G θα μπορεί να χρησιμοποιεί το ρολόι του και ως τηλέφωνο, αφού υποστηρίζει την επικοινωνία με φωνή (Voice Input, S-Voice και Voice Memo).

Η ονομαστική αυτονομία των Gear S2 εκτιμάται από τον κατασκευαστή σε 2 έως και 3 ημέρες με «τυπική χρήση» και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης. Το μοντέλο 3G αναμένεται να χάνει 1 ημέρα αυτονομίας.

Ενδιαφέρον έχει και ο νέος τρόπος χειρισμού των smartwatch της Samsung, με τον κύλινδρο που περιβάλλει την πρόσοψη να περιστρέφεται και να διευκολύνει την επιλογή των εικονιδίων στην οθόνη του, καθώς και δύο κουμπιά που αναλαμβάνουν την επιστροφή στην αρχική οθόνη (Home) και την ακύρωση ενεργειών (Back).

Τικ, τακ, Tizen

Tα Gear S2 είναι smartwatch βασισμένα στο λειτουργικό Tizen, γεγονός που επιτρέπει μεν στον κατασκευαστή να αναπροσαρμόσει τον τρόπο χειρισμού του και να διαμορφώσει την εμπειρία του χρήστη διαφορετικά απ’ότι στα Android Wear, εντούτοις δεν μπορεί παρά να υπολείπεται σε εφαρμογές.

    Στο πλαίσιο της παρουσίασης, η εταιρεία αναμένεται να γνωστοποιήσει περισσότερες πληροφορίες γύρω από την λειτουργία των νέων μοντέλων, τις λεπτομέρειες για την διάθεσή τους, όπως οι αγορές στις οποίες θα κυκλοφορήσει, αλλά και η τιμή τους.

    Newsroom ΔΟΛ