Σαν μια… αφίσα κολλάει στον τοίχο η νέα υπέρλεπτη τηλεόραση τεχνολογίας OLED της LG, η οποία έκανε το ντεμπούτο της σε ειδική εκδήλωση της εταιρείας στην Κορέα.

Το μυστικό του πρωτοποριακού δέκτη κρύβεται στο ειδικό μαγνητικό «χαλάκι» το οποίο τοποθετείται στον τοίχο δημιουργώντας μια βάση επάνω στην οποία η τηλεόραση απλά κολλάει. Για την αφαίρεσή της πάλι, ο χρήστης απλά «ξεφλουδίζει» την τηλεόραση από τη μαγνητική της βάση.

Ισχνή σιλουέτα, εντυπωσιακές επιδόσεις

Ο νοτιοκορεατικός κολοσσός προβλέπει ότι οι τηλεοράσεις OLED αναμένεται να κερδίσουν το καταναλωτικό κοινό, ακριβώς εξαιτίας της τεχνολογίας οργανικών φωτοδιόδων, η οποία τους χαρίζει έναν υπέρλεπτο σχεδιασμό.

«Η τεχνολογία ΟLED είναι καινοτόμος, όχι μόνο για την εταιρεία μας, αλλά για όλη την βιομηχανία των τηλεοράσεων» δήλωσε ο Σανγκ-Ντεόγκ Γιέο, επικεφαλής του τμήματος των οθονών OLED της LG.

Τα εντυπωσιακά αποκαλυπτήρια αποτέλεσαν μέρος των ανακοινώσεων της εταιρείας γύρω από τα μελλοντικά της σχέδια, στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η τεχνολογία οργανικών φωτοδιόδων (OLED), ικανή να προσφέρει ακόμα πιο «ζωντανή» εικόνα με πιο βαθιά χρώματα, μεγαλύτερη αντίθεση και καθαρότητα συγκριτικά με την τεχνολογία υγρών κρυστάλλων (LCD).

Για την ώρα, η τηλεόραση-«ταπετσαρία» αποτελεί πρότυπο, ωστόσο στόχος του νοτιοκορεατικού κολοσσού είναι η παρουσίαση των δυνατοτήτων της και η ευαισθητοποίηση του κοινού προς αυτήν την κατεύθυνση. Πάντως, τουλάχιστον προς το παρόν, η τιμή των συγκεκριμένων τηλεοράσεων παραμένει απαγορευτική για τον περισσότερο κόσμο.