Όταν οι τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν κέφια, του δίνουν και καταλαβαίνει. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος πολλές εταιρείες ήταν εκείνες οι οποίες τίμησαν το έθιμο της Πρωταπριλιάς παρουσιάζοντας υπηρεσίες και συσκευές από τη σφαίρα της φαντασίας με γερή δόση χιούμορ και σάτιρας.

Διασκέδαση πάνω από όλα για τη Google

Ο αμερικανικός κολοσσός διαθέτει τα πρωτεία στις διαδικτυακές πλάκες. Εφέτος διαφορετικές ομάδες της εταιρείας παρουσίασαν τις δικές τους προτάσεις για φάρσες, διασκεδάζοντας λόγω της ημέρας το κοινό.

Η ομάδα της Google Asia Pasific αποφάσισε να ρίξει την αναζήτηση κυριολεκτικά στην αγκαλιά του χρήστη μέσω του Google Panda: ένα χαριτωμένο λούτρινο αρκουδάκι που σε ρόλο προσωπικού βοηθού υπόσχεται να μεταφέρει τη διαδικτυακή αναζήτηση σε νέα διάσταση, καθώς συνδέεται με το Ιντερνετ και απαντάει αστραπιαία στις ερωτήσεις του κατόχου του.

Ένα «έξυπνο» γραμματοκιβώτιο παρουσίασε από την πλευρά της η ομάδα του Inbox της Google. Το Smartbox, όπως ονομάζεται, αποτελεί «ένα καλύτερο και εξυπνότερο γραμματοκιβώτιο το οποίο συνδυάζει τη φυσική αλληλογραφία με τα χαρακτηριστικά που έχουμε αγαπήσει στην ηλεκτρονική μορφή της».

Για τους λάτρεις του Pac-Man, η ομάδα της Google Maps «έριξε» το γνωστό ανθρωπάκι και τα τέσσερα φαντασματάκια στους πραγματικούς δρόμους π.χ. της Αθήνας, καλώντας τους χρήστες να βρουν τον δρόμο τους και παράλληλα να σώσουν τον κίτρινο «φαγανό» ήρωα.

Επιπλέον, οι χρήστες της μηχανής αναζήτησης της εταιρείας έχουν τη δυνατότητα σήμερα να εισάγουν τη ηλεκτρονική της διεύθυνση ανάποδα. Ετσι, γράφοντας com.google μπορούν να δουν το Google κυριολεκτικά από την… ανάποδη, ενώ οι αναζητήσεις και τα αποτελέσματα εμφανίζονται επίσης ανάποδα γεγονός που σημαίνει ότι για την ανάγνωσή τους οι χρήστες θα χρειαστούν μάλλον καθρέφτη.

Στην κόψη της τεχνολογίας από τη Samsung

Ονομάζεται Galaxy Blade Edge και είναι η πρόταση της ημέρας από τη Samsung: ένα «έξυπνο» μαχαίρι κοπής το οποίο επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο και τη διάδοσή τους στα social media σε πραγματικό χρόνο, ενόσω ο χρήστης μαγειρεύει.

To μαχαίρι κοπής από διαμάντι και πατενταρισμένο κεραμικό υλικό, σύμφωνα με τον νοτιοκορεατικό κολοσσό, είναι εξοπλισμένο με αναδιπλούμενη λαβή, αισθητήρα… αίματος προς αποφυγή ατυχημάτων και θερμόμετρο hi-tech, ενώ είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες.

Τα βήματα του μέλλοντος από την HTC

Από την πλευρά της η HTC προχώρησε στην αποκάλυψη της «έξυπνης» κάλτσας, RE SOK. Σκοπός της είναι να γλιτώσει τον χρήστη από την κίνηση του βάλε-βγάλε το κινητό από την τσέπη. Το μόνο που έχει να κάνει, είναι να μεταμορφωθεί σε… γιόγκι και να φέρει το πόδι του κοντά στο κεφάλι.

Με τη βοήθεια αισθητήρων η «έξυπνη» κάλτσα εντοπίζει τις τρύπες που δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνου, στέλνοντας ειδοποίηση στον κάτοχό της, ενώ διαθέτει σύστημα αυτοκαταστροφής σε περίπτωση που φορεθεί με… σανδάλι.

Ενεργειακός «χυμός» από τη Sony

Μια νέα «ενεργειακή» εφαρμογή για κατόχους συσκευών Xperia Z3 και Xperia Z3 Compact ανακοίνωσε η Sony. Σύμφωνα με την εταιρεία, μέσω αυτής, οι χρήστες θα είναι σε θέση να στέλνουν εξ αποστάσεως και χωρίς καλώδια πολύτιμη ενέργεια σε φίλους τους που έχουν ξεμείνει από… μπαταρία.

Παπούτσι για… selfies

Μέσα στην τρέλα της μόδας των selfies, η εταιρεία Miz Mooz αποφάσισε να κάνει ένα… βήμα παραπέρα παρουσιάζοντας όχι άλλο ένα selfies stick (το γνωστό πτυσσόμενο κοντάρι στο οποίο στερεώνεται το smartphone), αλλά ένα γυναικείο παπούτσι για selfies!

To μόνο που έχει να κάνει η κάτοχος του πρωτοποριακού ζεύγους υποδημάτων είναι να συνδέσει τη συσκευή της με το ενσωματωμένο docking station του παπουτσιού και στη συνέχεια να σηκώσει το πόδι της για να απαθανατίσει τη στιγμή – καλό θα ήταν βέβαια να μην φοράει φούστα…