Για όσους επιθυμούν να είναι δικτυωμένοι παντού και πάντα, τώρα υπάρχει μια ολόσωμη φόρμα η οποία προσφέρει σύνδεση στο Διαδίκτυο. Αν και στυλιστικά δεν είναι ό,τι καλύτερο, ωστόσο η φόρμα BB.Suit, όπως ονομάζεται, συνοδεύεται από τεχνολογίες Wi-Fi, Bluetooth και GPS.

«Hi-tech» πλέξη

Το μυστικό, σύμφωνα με τον ολλανδό σχεδιαστή που τη δημιούργησε, Μπόρε Άκερσντικ, κρύβεται στην ειδική πλέξη της η οποία δημιουργείται συνδυάζοντας μια μηχανή πλεξίματος και έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή και ενσωματώνει ίνες χαλκού στις στρώσεις μάλλινης κλωστής. Κάτι τέτοιο επιτρέπει στη συνέχεια τη σύνδεση των «πλεκτών» καλωδίων με μικροτσίπ δημιουργώντας ένα ασφαλές δίκτυο φορητής επικοινωνίας το οποίο αντλεί την ενέργειά του από μπαταρίες, που κρύβονται στις τσέπες της φόρμας.

Σύμφωνα με τον επινοητή της, η BB.Suit αποτελεί πρότυπο και επιδέχεται αλλαγές ως προς το χρώμα της και ως προς τις δυνατότητες συνδεσιμότητας που προσφέρει. Ο ίδιος υπογραμμίζει ωστόσο, ότι η φόρμα δεν πλένεται _ για την ώρα _ καθώς τα μικροτσίπ που φιλοξενεί δεν είναι αδιάβροχα.

Ο Άκερσντικ έχει δημιουργήσει την εταιρεία ByBorre (από το όνομά του) με έδρα στο Άμστερνταμ, η οποία δημιουργεί πρότυπα δικτυωμένων ρούχων. Μέχρι στιγμής πάντως, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τα μελλοντικά της σχέδια ως προς την εμπορευματοποίηση των ρούχων του μέλλοντος.