Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να θυμάται πολλούς κωδικούς οι οποίοι απαιτούνται για τη χρήση των διαφορετικών, καθημερινής χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών και υπηρεσιών. Κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, πρόσβαση σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και άλλες online υπηρεσίες, συστήματα ασφαλείας (π.χ. συναγερμοί) απαιτούν τη χρήση κωδικών τους οποίους πρέπει να θυμάται διαρκώς κάποιος. Η εταιρία Bionym στον Καναδά κατασκεύασε ένα βραχιόλι που υπόσχεται λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Οι καρδιακοί παλμοί

Το Nymi, όπως ονομάζεται το βραχιόλι, διαθέτει αισθητήρες που παρακολουθούν την καρδιακή λειτουργία του κατόχου του και καταγράφουν τους καρδιακούς του παλμούς. Οι καρδιακοί παλμοί λειτουργούν ως βιομετρικός δείκτης ή καλύτερα ως «βιομετρικό κλειδί». Τα δεδομένα των καρδιακών παλμών αποθηκεύονται εν είδει κωδικού στις συσκευές και στα διάφορα συστήματα ενός κατόχου του Nymi.

Όταν λοιπόν ένα άτομο φοράει το βραχιόλι, αυτό καταγράφει τους καρδιακούς του παλμούς και συνδέεται μέσω της ασύρματης τεχνολογίας Bluetooth με τις συσκευές ή άλλα ηλεκτρονικά συστήματα μεταδίδοντας τα δεδομένα των καρδιακών παλμών. Αν τα δεδομένα που στέλνει το βραχιόλι ταυτοποιούνται με εκείνα που έχουν αποθηκευμένα οι συσκευές και τα συστήματα τότε γίνεται ενεργοποίησή τους.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το βραχιόλι επιτρέπει στον κάτοχό του να χρησιμοποιεί χωρίς χρονοτριβές τα gadgets του, να εισέρχεται σε διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, να κλειδώνει/ξεκλειδώνει το αυτοκίνητό του, ακόμη και να κάνει πληρωμές.

Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο (σωματική άσκηση, άγχος, εκνευρισμός κλπ.) οι καρδιακοί παλμοί του κατόχου του Nymi δεν είναι οι συνήθεις, το βραχιόλι συνεχίζει την καταγραφή έως ότου οι παλμοί επανέλθουν στο φυσιολογικό και τότε ξεκινά τη διαδικασία σύνδεσης με τις συσκευές.