«Κόκκινο» χτύπησε ανήμερα τα Χριστούγεννα το «κατέβασμα» εφαρμογών, καθώς σύμφωνα με την εταιρεία καταγραφής ηλεκτρονικών κινήσεων μέσω smartphones και tablets, Flurry Analytics, τη συγκεκριμένη μέρα οι απανταχού χρήστες κατέβασαν περί τα 328 εκ. apps.

Συγκεκριμένα, το 51% των εφαρμογών που «κατέβηκαν» προορίζονταν για ταμπλέτες και το 49% για smartphones. Μεγάλοι νικητές για εφέτος ανακηρύχθηκαν οι ταμπλέτες iPad και iPad Mini της Apple, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί το Amazon Kindle Fire.

Πέρυσι πάλι την ημέρα των Χριστουγέννων, η Flurry είχε ανακοινώσει 242 εκ. downloads για συσκευές με λειτουργικό iOS και Android.

Σύμφωνα με την εταιρεία εντός του πρώτου 20ημέρου του Δεκεμβρίου ενεργοποιήθηκαν περίπου τέσσερα εκατομμύρια νέες συσκευές, γεγονός που θα μπορούσε ενδεχομένως να εξηγήσει την ραγδαία αύξηση στην ηλεκτρονική αγοραστική μανία.

«Βάσει ιστορικών στοιχείων, την ημέρα των Χριστουγέννων οι χρήστες συσκευών iOS και Android “κατεβάζουν” περισσότερες εφαρμογές από κάθε άλλη φορά» αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της. «Κάτι τέτοιο συμβαίνει ακριβώς επειδή πολλές συσκευές δίδονται ως δώρο τις μέρες αυτές. Μόλις τα αγαπημένα μας άτομα ξετυλίξουν τις αστραφτερές τους συσκευές, αρχίζουν να τις γεμίζουν με νέες εφαρμογές».

Η εταιρεία εκτιμά ότι μέχρι την Πρωτοχρονιά ο «πυρετός» του download θα συνεχίσει να ανεβαίνει, υπολογίζοντας ότι μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τις 1,5 δισ. εγκαταστάσεις.