Τη δυνατότητα να «πετάξουν» πάνω από τις μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στους χρήστες της σύντομα η Google Maps.

Μετά την παρουσίαση λεπτομερών εναέριων λήψεων μέσω της υπηρεσίας Google Earth του αμερικανικού κολοσσού, τώρα η εταιρεία προχωρεί στην «τρισδιάστατη» χαρτογράφηση η οποία θα είναι διαθέσιμη ακόμη και σε φορητές συσκευές, όπως ταμπλέτες και smartphones.

Για τον σκοπό αυτό, επιστρατεύτηκε ένας στόλος αεροσκαφών με αποστολή την συλλογή δεδομένων που σχετίζονταν με την τρισδιάστατη δομή των πόλεων, όπως επίσης και τη λήψη λεπτομερών φωτογραφιών.

«Ταξίδι» σε τρεις διαστάσεις

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα έχει τη μορφή μιας πρωτόγνωρης ψηφιακής πλοήγησης στις μητροπόλεις του πλανήτη, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να «πετά» πάνω από τρισδιάστατα ομοιώματα κτιρίων ή ακόμη και δέντρων.

Ανάμεσα στα βασικά προσόντα του Google Maps 3D είναι μάλιστα και το γεγονός ότι ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει τον χάρτη που επιθυμεί να επεξεργαστεί και εκτός διαδικτυακής σύνδεσης, μέσω της λειτουργίας «make available offline». Στην περίπτωση συσκευών με πυξίδα, αναφέρει η εταιρεία, η εναέρια πλοήγηση στην πόλη θα είναι δυνατή και χωρίς 3G ή WiFi.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε για τον χρήστη την ψευδαίσθηση μιας πτήσης πάνω από την πόλη, σαν να βρίσκεται στο ιδιωτικό του ελικόπτερο» αναφέρει ο διευθυντής του Google Earth Πίτερ Μπίρτς.

Η νέα, βελτιωμένη υπηρεσία της Google αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο για την ώρα, το μόνο που έχει ανακοινώσει η εταιρεία είναι ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμη για συσκευές Android.