Oποιος έχει επιλέξει ποτέ να φωτογραφηθεί μπροστά από έναν καθρέφτη, γνωρίζει καλά ότι μαζί με τον ίδιο στη φωτογραφία θα εικονίζεται και η φωτογραφική του μηχανή.

Ενας φωτογράφος, αποφάσισε να ρίξει… φλας στο συγκεκριμένο μυστήριο, αποκαλύπτοντας τον τρόπο να αυτοφωτογραφίζεται χωρίς να φαίνεται πουθενά ότι κρατά τη φωτογραφική μηχανή.

«Το μυστικό πίσω από τη συγκεκριμένη φωτογραφία», εξηγεί ο Τζόσουα Ντάνλοπ μέσα από το blog «Expert Photography» που διατηρεί με τον αδερφό του Μάικλ, «κρύβεται στον συνδυασμό τριών διαφορετικών φωτογραφιών σε μία. Μια φωτογραφία δηλαδή του κάθε χεριού και μία της κεφαλής».

Ενα, δυο, τρία μαγικό!

Σύμφωνα με τα βήματα της… αόρατης λήψης, η φωτογράφιση ξεκινά μπροστά από έναν καθρέφτη, τραβώντας φωτογραφία πρώτα με το δεξί και μετά με το αριστερό χέρι. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του Photoshop από τις δύο αυτές λήψεις πρέπει να σβηστούν τα σημεία όπου ο εικονιζόμενος φαίνεται να κρατά τη φωτογραφική μηχανή μπροστά από το πρόσωπό του. Κατά τη λήψη της τελευταίας φωτογραφίας, η φωτογραφική μηχανή πρέπει να τοποθετηθεί σε σημείο ώστε το πρόσωπο του εικονιζόμενου να παραμένει ορατό.

Συνδυάζοντας και τις τρεις αυτές φωτογραφίες (δεξί χέρι, αριστερό χέρι και πρόσωπο) το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και παραπέμπει σε αυτοφωτογράφιση μέσω των… ματιών.

«Εάν η λήψη των τριών φωτογραφιών έχει γίνει με προσοχή, τότε ο συνδυασμός τους αποτελεί αρκετά εύκολη υπόθεση. Εάν όχι, τότε ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν περισσότερα εργαλεία του Photoshop. Λίγο Clone Stamp Tool εδώ και εκεί, λίγο ContentAware Fill μετά, ένα ελαφρύ Crop στα σημεία όπου η μια φωτογραφία υπερκαλύπτει την άλλη και είμαι έτοιμος» αναφέρει ο φωτογράφος στο blog του.