Μέχρι σήμερα το τζόγκινγκ έκανε καλό στην υγεία, τώρα πλέον κάνει καλό και στις… μπαταρίες των φορητών μας συσκευών. Ο λόγος για την μάσκα AIRE η οποία μετατρέπει την ανάσα σε πολύτιμη ενέργεια για την φόρτιση κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών μικροσυσκευών.

Ανεμογεννήτριες-μινιατούρες στα βουνά των πνευμόνων

Η ηλεκτρονική μάσκα, που παραπέμπει στη μάσκα του Darth Vader από την σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας Star Wars, διαθέτει στο εσωτερικό της πολλές μικροσκοπικές ανεμογεννήτριες. Η ενέργεια που δημιουργείται από την κίνησή τους με τη βοήθεια της ανάσας, μεταφέρεται στη «διψασμένη» συσκευή μέσω ενός καλωδίου.

Σύμφωνα με τον βραζιλιάνο επινοητή της, Γιόκο Πάουλο Λαμόλια, η καινοτόμος ενεργειακή μάσκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας, οτιδήποτε και αν κάνουμε κάθε φορά.

«Ελπίζω το σχέδιο να καταλήξει στη γραμμή παραγωγής και να καταφέρει να συμβάλλει στη μείωση του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα» αναφέρει ο Λαμόλια.

«Η μάσκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου, της άσκησης ή ακόμα και της ανάγνωσης ενός βιβλίου» εξηγεί ο ίδιος.

«Πέρα από την ενεργειακή οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος, η μάσκα προωθεί και τη φυσική άσκηση. Η εκμετάλλευση της ενέργειας που προκύπτει από τις διάφορες δραστηριότητες του ανθρώπου και η μετατροπή της σε ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί μια καταπληκτική λύση» καταλήγει.