Την προσεχή Δευτέρα θα κάνει την εμφάνιση της σε καταστήματα της Βρετανίας μια τηλεόραση που προβάλλει τρισδιάστατες εικόνες και ο θεατής μπορεί να βλέπει από όλες τις γωνίες χωρίς να χρειάζεται να φορά τα ειδικά γυαλιά που απαιτούνται για την 3D θέαση.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν τηλεοράσεις 3D όπου ο θεατής δεν χρειάζεται να φορά τα ειδικά γυαλιά. Όμως ο θεατής πρέπει να βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την οθόνη για να απολαύσει το τρισδιάστατο θέαμα με γυμνό μάτι. Επιπλέον στα υπάρχοντα μοντέλα τηλεοράσεων που επιτρέπουν την 3D θέαση με γυμνό μάτι η ποιότητα της εικόνας είναι αξιοσημείωτα χαμηλότερη από εκείνη που βλέπει κάποιος που φορά τα ειδικά γυαλιά.

Η ZL2 της Toshiba χάρη σε μια επαναστατική τεχνολογία που εντοπίζει το πρόσωπο του θεατή του επιτρέπει να βλέπει το τρισδιάστατο θέαμα σε όποιο σημείο και αν κάθεται. Επίσης η ποιότητα της εικόνας είναι σύμφωνα με τους κατασκευαστές της τηλεόρασης εξαιρετική. Η ανάλυση της ZL2 είναι 4000 x 3000 pixels, δηλαδή τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη των τηλεοράσεων υψηλής πιστότητας (HD). Η οθόνη της έχει διαγώνιο 55 ιντσών και η τιμή της θα αγγίζει τα 8.5 χιλιάδες ευρώ.