από metereologos.gr
Σάββατο 21 Απριλίου 2018
 
 

Ψηφιακός «καθρέφτης» καταργεί το δοκιμαστήριο

Δείχνει σε κάποιον πως είναι με τα ρούχα που επέλεξε χωρίς να τα φοράει
Ψηφιακός «καθρέφτης» καταργεί το δοκιμαστήριο
Η οθόνη της AR Door δείχνει σε κάποιον πως είναι με τα ρούχα που έχει επιλέξει χωρίς αυτός να χρειάζεται να τα φορέσει
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

Λονδίνο Η πιο χρονοβόρος και ολίγον δυσάρεστη διαδικασία κατά την προσπάθεια αγοράς ρούχων είναι η δοκιμή τους. Μια ρωσική εταιρία δημιούργησε ένα εικονικό δοκιμαστήριο απαλλάσσοντας τους υποψήφιους αγοραστές από την δοκιμασία να βάζουν και να βγάζουν ρούχα, προσπαθώντας να επιλέξουν το σωστό. Η εταιρία AR Door δημιούργησε μια οθόνη σε μέγεθος και σχήμα καθρέφτη που προβάλλει και μάλιστα τρισδιάστατα στον υποψήφιο αγοραστή την εικόνα του με τα ρούχα που έχει επιλέξει χωρίς όμως να τα έχει φορέσει.

Ο ψηφιακός καθρέφτης

Οι δημιουργοί της οθόνης βασίστηκαν στo επαναστατικό σύστημα αισθητήρων Kinect που αναπτύχθηκε για λογαριασμό της κονσόλας Xbox 360 της Microsoft για να δημιουργήσουν ένα σύστημα «επαυξημένης πραγματικότητας». Με τον όρο «επαυξημένη πραγματικότητα» (augment reality) περιγράφεται ένα πεδίο εφαρμογών,  πυρήνας των οποίων είναι η προβολή τρισδιάστατων εικόνων πάνω σε διάφορες επιφάνειες οι οποίες συνθέτουν το πραγματικό και το εικονικό.

Στην προκειμένη περίπτωση ο υποψήφιος αγοραστής, αφού επιλέξει κάποιο ρούχο, στέκεται μπροστά στην οθόνη η οποία τον "ντύνει" με αυτό. Στην συνέχεια ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να κινείται για να δει πως είναι το ρούχο πάνω του από διάφορες πλευρές και γωνίες με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε και σε έναν κανονικό καθρέφτη. Η οθόνη έχει ήδη τοποθετηθεί σε γνωστή αλυσίδα ρούχων στην Μόσχα.

Ο «μαγικός καθρέφτης»


Ένα ανάλογο σύστημα ανέπτυξε στην Ιαπωνία η εταιρία Shiseido. Ο «μαγικός καθρέφτης» όπως τον ονόμασε η εταιρία λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με το εικονικό δοκιμαστήριο αλλά αποκλειστικά για τα καλλυντικά προσώπου. Μια γυναίκα μπορεί να δει πως είναι με διάφορα προϊόντα μεικ -απ χωρίς να χρειάζεται να τα δοκιμάζει κάθε φορά. Έτσι μπορεί εύκολα και γρήγορα να "δοκιμάσει" δεκάδες προϊόντα και να καταλήξει σε εκείνο που της ταιριάζει περισσότερο.


Τεχνολογία – Πλανήτης περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.