Tην πρόθεσή τους να εντάξουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες στον τομέα των πληρωμών στη χορηγία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο, παρέχοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω κινητών, χρησιμοποιώντας τις συσκευές Samsung των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ανακοίνωσαν οι διοικήσεις των εταιρειών Samsung και Visa.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια των Αγώνων, οι καινοτομίες αυτές αναμένεται να αλλάξουν τον τρόπο που πραγματοποιούνται οι πληρωμές στο Λονδίνο και παγκοσμίως, οδηγώντας σε πιο γρήγορες και άνετες πληρωμές μέσω κινητών.

Η Visa τονίζει ότι η νέα στρατηγική συμμαχία της με τη Samsung είναι σχεδιασμένη ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της αγοράς και μετά από το 2012.

Προκειμένου να πραγματοποιήσει μια ανέπαφη πληρωμή, ο χρήστης θα χρειάζεται απλώς να επιλέξει τη σχετική εφαρμογή της Visa στο κινητό του και στη συνέχεια την επιλογή «pay» κρατώντας το τηλέφωνο μπροστά από το τερματικό ανέπαφων πληρωμών στο σημείο πώλησης.

Η Visa συνεργάζεται με τράπεζες και επιχειρήσεις παγκοσμίως ώστε να διευρύνει την αποδοχή των καρτών για ανέπαφες πληρωμές και των αντίστοιχων μοντέλων κινητών τηλεφώνων, στο πλαίσιο της ευρύτερης ανάπτυξης της τεχνολογίας ανέπαφων συναλλαγών.

Στο Λονδίνο, υπάρχουν ήδη περισσότερα από 60.000 σημεία αποδοχής ανέπαφων πληρωμών, ενώ η δυνατότητα ανέπαφων και ηλεκτρονικών πληρωμών με κάρτες θα είναι διαθέσιμη σε ολόκληρη την πόλη στη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Με την εμπορική αξιοποίηση των πληρωμών μέσω κινητών σε παγκόσμιο επίπεδο, οι καταναλωτές θα μπορούν να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητών σε πολλές χώρες την περίοδο προετοιμασίας και κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η Samsung και η Visa θα παρέχουν στους αθλητές που χορηγούν, τα κινητά τηλέφωνα ανέπαφων πληρωμών των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Samsung και η Visa σχεδιάζουν επίσης να προσφέρουν και στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αποκτήσουν τη συσκευή μέσω παρόχων κινητής τηλεφωνίας και άλλων διανομέων. Η συσκευή θα απαιτεί μια Visa SIM κάρτα, ώστε να μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει αγορές σε επιχειρήσεις που παρέχουν ανέπαφες πληρωμές.