Αυτόματη λίστα για το σουπερμάρκετ


Μια ηλεκτρονική συσκευή που υπόσχεται να δώσει σημαντική χείρα βοηθείας σε πολυάσχολες εργαζόμενες μητέρες – και όχι μόνο – δημιούργησε η αμερικανική εταιρεία SmartShopper.

Το Electronic Grocery List Organizer, όπως ονομάζεται, αποτελεί έναν έξυπνο «βοηθό» ο οποίος οργανώνει ψώνια και υποχρεώσεις με το πάτημα ενός κουμπιού. Συγκεκριμένα, ο χρήστης δημιουργεί μια νέα λίστα και στη συνέχεια εισάγει ή επιλέγει από μια λίστα 2.500 προϊόντων, που βρίσκονται ήδη αποθηκευμένα στην εσωτερική βιβλιοθήκη, τα αντικείμενα που χρειάζεται. Η μικρή συσκευή αναλαμβάνει να μοιράσει τα προϊόντα ανά κατηγορία για τον ευκολότερο εντοπισμό τους στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του σουπερμάρκετ και να εκτυπώσει την πρακτική λίστα στο χαρτί.

Ετσι, για όσους έχουν να συναντηθούν με τον δικηγόρο τους, να πάνε στην τράπεζα, να κάνουν σέρβις του αυτοκινήτου και παράλληλα δεν πρέπει να ξεχάσουν να βγάλουν τα σκουπίδια και να πάνε στον οδοντίατρο το Electronic Grocery List Organizer μπορεί να προσφέρει τη λύση. Η συσκευή λειτουργεί με τέσσερις μπαταρίες ΑΑ, γεγονός που επιτρέπει την εύκολη τοποθέτησή της στον τοίχο της κουζίνας. Η τιμή της, σύμφωνα με την εταιρεία (www.smartshopperusa.com), ανέρχεται σε 80 δολάρια, δηλαδή περίπου 57 ευρώ.

«Εξυπνο» γάντι του γκολφ

Για τους λάτρεις του γκολφ, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίζουν τα πάντα γύρω από τις επιδόσεις τους, τώρα υπάρχει το SensoGlove: ένα χρήσιμο εργαλείο υπό μορφή γαντιού, εξοπλισμένο με έναν μίνι επεξεργαστή και μια οθόνη στο επάνω μέρος.

Χάρη στους υπερευαίσθητους αισθητήρες που κρύβει στο εσωτερικό του, το τεχνολογικά προηγμένο δερμάτινο γάντι είναι σε θέση να προσφέρει στον χρήστη σημαντικές πληροφορίες μέσω ηχητικών και οπτικών προειδοποιήσεων ως προς την ένταση που ασκούν τα δάκτυλά του στο μπαστούνι του γκολφ πριν από κάθε σουίνγκ.

Οπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του, εκτός από τις καλύτερες επιδόσεις που μπορεί κανείς να σημειώσει με τη βοήθεια του SensoGlove, μπορεί ακόμη να αποφύγει τραυματισμούς στους καρπούς, στα χέρια και στους ώμους, που προκαλούνται από τη λάθος θέση ή ένταση των δακτύλων στο μπαστούνι. Το SensoGlove πωλείται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του (www. sensoglove. com) προς 89 δολάρια _ δηλαδή περίπου 63 ευρώ – και απευθύνεται τόσο σε δεξιόχειρες όσο και σε αριστερόχειρες. Σε περίπτωση φθοράς προσφέρεται η δυνατότητα αντικατάστασης μόνο του γαντιού και όχι του ηλεκτρονικού μέρους.

Ντίσκο-ντουσιέρα για το μπάνιο

Μία ντουσιέρα διαφορετική από τις άλλες, καθώς προσφέρει στον λουόμενο τη δυνατότητα οπτικοποίησης της θερμοκρασίας του νερού, προτείνει το διαδικτυακό κατάστημα ηλεκτρονικών συσκευών Chinavision με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Το μυστικό κρύβεται στην τετραγωνισμένη κεφαλή της ντισκο-ντουσιέρας LED Color Changing Shower Head, η οποία φιλοξενεί χρωματιστές φωτοδιόδους και αισθητήρες θερμότητας. Οταν για παράδειγμα η θερμοκρασία του νερού είναι χαμηλότερη από 30 βαθμούς Κελσίου, η κεφαλή ανάβει το πράσινο φως. Οταν πάλι η θερμοκρασία είναι μεταξύ 31-41 βαθμών Κελσίου, η ντουσιέρα γίνεται γαλάζια. Οταν η θερμοκρασία εκτοξεύεται άνω των 46 βαθμών Κελσίου, τότε γίνεται κόκκινη.

Η πρακτική ντουσιέρα, η οποία απευθύνεται σε όσους απεχθάνονται τις δυσάρεστες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια του μπάνιου τους, φωτίζεται με τη βοήθεια μιας εσωτερικής γεννήτριας η οποία παράγει ενέργεια από τη ροή του νερού.
Η LED Color Changing Shower Head διατίθεται από την ιστοσελίδα του διαδικτυακού καταστήματος (www. chinavision. com) προς 14 ευρώ.

Ελαστικό κινητό εν όψει!
Ενα ελαστικό… κινητό – «χαμαιλέοντα» επινόησε ο ασιάτης σχεδιαστής Σανγκ Τσινγκ Τσανγκ. Η ανατρεπτική συσκευή, όπως εξηγεί ο ίδιος, ξεφεύγει από την απλή λογική της οθόνης αφής. Με τη βοήθεια οργανικών φωτοδιόδων (OLED) υπόσχεται μια πρωτοφανή λειτουργική εμπειρία: μέσω του εύκαμπτου πληκτρολογίου αφής του επιτρέπει στον χρήστη την προέκταση ή τη συρρίκνωση του μεγέθους της οθόνης αλλά και τη δυνατότητα αλλαγής της θέσης και της λειτουργίας των πλήκτρων του.

Με μια απλή κίνηση ο χρήστης μπορεί να σπρώξει τα τέσσερα ορθογώνια μέρη που υπάρχουν στο κάτω μέρος του τηλεφώνου, μεταμορφώνοντάς το από πληκτρολόγιο σε κουμπιά ελέγχου για ηλεκτρονικά παιχνίδια, σε πλήκτρα επιλογής και αναπαραγωγής μουσικών αρχείων και βίντεο ή ακόμη σε ένα πλήρες πληκτρολόγιο αφής για την εύκολη πληκτρολόγηση μηνυμάτων.

Αν και μέχρι στιγμής ο Τσανγκ δεν έχει ανακοινώσει περαιτέρω στοιχεία ως προς τις δυνατότητες του ελαστικού κινητού, μια τέτοια εξέλιξη ενδεχομένως να οδηγήσει σε νέα γενιά διαδραστικών τηλεφώνων που θα μπορούν να μεταλλάσσονται ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη τους.