Εκτός από τηλεοπτικό φαινόμενο το Game of Thrones αποδεικνύεται ότι είναι και ιντερνετικό. Η προβολή του πρώτου επεισόδιου αρχικά μείωσε την κίνηση στο Διαδίκτυο και στη συνέχεια ακολούθησε πραγματική εισβολή εκατομμυρίων φίλων της σειράς στο Internet προς αναζήτηση βίντεο, φωτογραφιών και άλλου υλικού για την σειρά.

Οι μετρήσεις

Την Κυριακή 24 Απριλίου εκατοντάδες εκ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο στήθηκαν μπροστά στις τηλεοράσεις τους για να παρακολουθήσουν το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου του Game of Thrones, της σειράς που έχει λάβει πλέον διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου. Οπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της προβολής του πρώτου επεισοδίου σημειώθηκε δραστική μείωση στην κίνηση στο Διαδίκτυο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σημειώθηκε σημαντική μείωση στην επισκεψιμότητα ακόμη και στους δικτυακούς τόπους της βιομηχανίας του πορνό η οποία κυριαρχεί στο Διαδίκτυο. Το δημοφιλέστερο portal πορνογραφικού περιεχομένου στο Internet, το Pornhub, ανακοίνωσε ότι η επισκεψιμότητα στο portal παρουσίασε πτώση 4% την ώρα της προβολής της σειράς. Μην νομίσει κάποιος ότι το 4% είναι μικρή μείωση γιατί λόγω της τεράστιας επισκεψιμότητας του συγκεκριμένου portal αυτό το 4% μεταφράζεται σε πολλά εκατομμύρια χρήστες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2015 το Pornhub δέχτηκε 21.2 δισ. επισκέψεις χρηστών!

Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Game of Thrones αφού αρχικά μείωσε την κυκλοφορία στο Διαδίκτυο την ώρα της προβολής του στη συνέχεια κυριάρχησε μέσα σε αυτό! Αμέσως μετά την λήξη του επεισοδίου εκατομμύρια χρήστες του Internet άρχισαν να αναζητούν βίντεο, φωτογραφίες και άλλο υλικό για την σειρά. Η αναζήτηση δεδομένων στο Internet για το Game of Thrones αμέσως μετά την λήξη του επεισοδίου αυξήθηκε κατά 370% σε σχέση με τις αναζήτησεις για την σειρά πριν την έναρξη του νέου κύκλου.