από metereologos.gr
Σάββατο 23 Ιουνίου 2018
 

Βρέθηκε η χαμένη ύλη του Σύμπαντος

Δύο ερευνητικές ομάδες υποστηρίζουν ότι εντόπισαν «γέφυρες» αερίων που ενώνουν τους γαλαξίες
Βρέθηκε η χαμένη ύλη του Σύμπαντος
Νήματα αερίων ενώνουν σύμφωνα με νέες μελέτες τους γαλαξίες
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία το Σύμπαν αποτελείται σε ποσοστό περίπου 96% από μη ορατή ύλη, την μυστηριώδη σκοτεινή ύλη καθώς και την σκοτεινή ενέργεια. Αυτά που βλέπουμε στο Σύμπαν δηλαδή η ορατή ύλη αποτελεί μόλις το 4%. Οι επιστήμονες αναφέρουν την ορατή ύλη ως «βαρυονική ύλη» και αυτή περιλαμβάνει τα πρωτόνια, τα νετρόνια και τα ηλεκτρόνια, όλα δηλαδή τα συστατικά από τα οποία αποτελούνται τα άτομα της ύλης που είναι τα «δομικά στοιχεία» των κοσμικών σωμάτων (άστρων, πλανητών, αερίων, σκόνης κλπ).

Η εκτίμηση των επιστημόνων όμως είναι ότι στα άστρα, στα αέρια και στη σκόνη μέσα στους γαλαξίες του Σύμπαντος βρίσκεται μόλις το 40% της εκτιμώμενης βαρυονικής ύλης. Ετσι εδώ και χρόνια οι επιστήμονες ψάχνουν να βρουν πού βρίσκεται η υπόλοιπη, η «χαμένη βαρυονική ύλη». Δύο ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες υποστηρίζουν ότι εντόπισαν αυτή την χαμένη ύλη.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr


Φυσική – Διάστημα  περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (3)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ;ύλη που δεν φαίνεται | 13/10/2017 20:11
  δεν πρέπει να είναι υπολογήσιμη. Όλα ξεκινάνε επειδή δεν μπορούν να εξηγήσουν την κίνηση των γαλαξιών με βάσει τους νόμους για την βαρύτητα του Νεύτονα και του Άϊνσταϊν. Όμως ξέρουν άραγε τι ισχύει για την βαρύτητα σε συμπαντικές διαστάσεις? Έπειτα λένε ότι το ορατό Σύμπαν ειναι το οριστικό δηλ. 13.8 δις έτη φωτός από τη γη. Αν όμως με καλύτερα όργανα ανακαλύψουν ότι είναι πχ διπλάσιο από το σημερινό, που θα υπήρχε περισσότερη ύλη, στο σήμερα ορατό ή στο αόρατο αν υπάρχει και ποιό θα είχε μεγαλύτερη ελκτυκή δύναμη το ορατό ή το άλλο? Σκοτεινή ύλη μάλλον δεν υπάρχει αφού δεν φαίνεται.
  gk
  απάντηση27
   
   
  Αει | 13/10/2017 07:52
  Δεν την εντοπίζουν δεν εχει λάβει ακόμα χώρα το big bang στον εγγέφαλο του μπαρούφα.
  Αει
  απάντηση29
   
   
  ? | 12/10/2017 15:44
  Δηλαδή, ακόμη και αν βρέθηκε αυτή, ακόμη μας λείπει το 96%; Σαν πολύ δεν είναι;
  Ανώνυμος / η
  απάντηση67