Είναι γνωστό ότι η σωματική άσκηση έχει πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μια νέα μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου του Τέξας αποκαλύπτει μερικές ακόμη άγνωστες ευεργετικές για τον άνθρωπο πτυχές της γυμναστικής.
Η μελέτη στην οποία συμμετείχαν 17 χιλιάδες άτομα έδειξε αρχικά ότι η κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα υγείας στους πάσχοντες και ειδικότερα καρδιοπάθειες. Η κατάθλιψη μειώνει επίσης σύμφωνα με την έρευνα το προσδόκιμο ζωής των πασχόντων. Οι ευχάριστες ειδήσεις της έρευνας είναι ότι όσα άτομα μέσης ηλικίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατάθλιψης αλλά ασκούνται συστηματικά μειώνουν αξιοσημείωτα τις πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιοπάθειες στην υπόλοιπη διάρκεια και επίσης αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής τους.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το να ξεκινήσει κάποιος να ασκείται από νεαρή ηλικία και να συνεχίζει να το κάνει όσο μπορεί περισσότερο στην υπόλοιπη ζωή του βοηθά στο να διατηρεί σε πολύ καλή κατάσταση τόσο την φυσική όσο και την πνευματική και ψυχολογική του κατάσταση.