Το πολύ αλάτι στη διατροφή πιθανώς αυξάνει τον κίνδυνο όχι μόνο για διαβήτη τύπου 2 αλλά και για λανθάνοντα αυτοάνοσο διαβήτη των ενηλίκων – μια μορφή διαβήτη τύπου 1 στην οποία τα ινσουλινοπαραγωγά κύτταρα του παγκρέατος καταστρέφονται από το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά εν αντιθέσει με τον διαβήτη τύπου 1, η νόσος εκδηλώνεται με πολύ αργό ρυθμό και μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να εμφανίσει συμπτώματα ο ασθενής. Τα ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD), στη Λισσαβόνα.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr
http://health.in.gr/news/scienceprogress/article/?aid=1500162617

Newsroom ΔΟΛ