Ομάδα ειδικών αναγνώρισε 14 νέα είδη ταραντούλας και σε ένα από αυτά έδωσε το όνομα του θρυλικού τραγουδιστή της κάντρι Τζόνι Κας.

Η ανακάλυψη

Η ταραντούλα είναι η διασημότερη οικογένεια αραχνών. Το μέγεθος, τα χρώματα και ο τρόπος που κινείται έχουν κάνει την ταραντούλα να γίνει πρωταγωνίστρια σε πολλά βιβλία και κινηματογραφικές ταινίες. Μέχρι σήμερα είχαν αναγνωριστεί 55 είδη ταραντούλας. Ομάδα ειδικών για διάστημα δέκα ετών συγκέντρωνε ταραντούλες των νοτιοδυτικών περιοχών της αμερικανικής ηπείρου και πραγματοποιούσε γενετικές αναλύσεις σε αυτές. Η ανάλυση περίπου τριών χιλιάδων ταραντούλων αποκάλυψε 14 νέα είδη αυξάνοντας τον αριθμό τους σε 69.

Ενα από αυτά τα είδη εντοπίστηκε σε μια περιοχή κοντά στην φυλακή Φόλσομ στην Καλιφόρνια και διαθέτει έντονο μαύρο χρώμα. Τα μαύρα χρώματα της και η περιοχή που εντοπίστηκε οδήγησε τους ερευνητές στην απόφαση να της δώσουν το όνομα Aphonopelma johnnycashi προς τιμήν του θρυλικού τραγουδιστή της κάντρι Τζόνι Κας. Ο Κας φορούσε πάντοτε μαύρα ρούχα και μια από τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες του ήταν το «Folsom Prison Blues» το οποίο λίγα χρόνια μετά τραγούδησε μέσα στη φυλακή στους κρατούμενους σε μια παράσταση που ηχογραφήθηκε και αποτέλεσε έναν από τους δίσκους σταθμούς στην καριέρα του. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «ZooKeys»