Ενα απρόσμενο εύρημα εντόπισαν παλαιοντολόγοι του Πανεπιστημίου Loma Linda στην Καλιφόρνια αποκαλύπτοντας μια άγνωστη μέχρι σήμερα πτυχή του βασιλιά των δεινοσαύρων, του Τυραννόσαυρου ρεξ. Οι ερευνητές μελετώντας οστά Τυραννόσαυρων εντόπισαν δαγκώματα τα οποία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έγιναν από άλλους Τυραννόσαυρους. Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται επίθεση ενός T.rex σε ένα άλλο.

Η ανακοίνωση και οι θεωρίες

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν την ανακάλυψη τους στο ετήσιο συνέδριο της Γεωλογικής Εταιρείας της Αμερικής που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Βαλτιμόρη. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι σε περίπτωση που ζορίζονταν να βρουν τροφή οι Τυραννόσαυροι στρέφονταν στα μέλη τους είδους τους. Ισως πάλι ένας Τυραννόσαυρος να μην έκανε ποτέ επίθεση σε κάποιον άλλο για να τον κατασπαράξει αλλά σε περίπτωση που έβρισκε κάποιον πεθαμένο και πεινούσε να τον έτρωγε.
Υπάρχει και μια ακόμη πιθανή εκδοχή. Οι ειδικοί θεωρούν ότι οι Τυραννόσαυροι δεν ήταν μόνο κυνηγοί αλλά και ρακοσυλλέκτες. Πλησίαζαν σε σημεία που άλλοι δεινόσαυροι είχαν εξοντώσει κάποιο ζώο, τους έδιωχναν και έτρωγαν εκείνοι το θήραμα. Πιθανώς σε κάποιες περιπτώσεις να έφταναν πάνω από ένα θήραμα δύο ή περισσότεροι Τυραννόσαυροι και να ξεκινούσε καβγάς για το ποιος τελικά θα γευματίσει.