Ενα φιλόζωο ζευγάρι στις ΗΠΑ αποφάσισε να κρατήσει το DNA του αγαπημένου τους λαμπραντόρ που είχαν ονομάσει «Σερ Λάνσελοτ» και όταν αυτό πέθανε απευθύνθηκαν σε μια εταιρεία κλωνοποίησης για να το «επαναφέρουν» στη ζωή. Η είδηση είχε κάνει τότε τον γύρο του κόσμου αφού η κλωνοποίηση κόστισε στο ζευγάρι 155 χιλιάδες δολάρια και το ζευγάρι έγινε ιδιοκτήτης του πρώτου κλωνοποιημένου κατοικίδιου σκύλου.
Το κλωνοποιημένο λαμπραντόρ συγκεντρώνει και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας: σύμφωνα με ανακοίνωση έγινε πριν από λίγο καιρό πατέρας αφού το θηλυκό λαμπραντόρ που γονιμοποιήθηκε τεχνητά με το σπέρμα του έφερε στον κόσμο 8 κουταβάκια.

Η ιστορία

Ο Εντγκαρ και η Νίνα Οτο από τη Φλόριδα αγαπούσαν ιδιαίτερα τον Λάνσελοτ και στεναχωρήθηκαν πολύ όταν έμαθαν ότι πάσχει από καρκίνο. Αποφάσισαν να κρατήσουν το DNA του και όταν πέθανε το παρέδωσαν στην εταιρεία BioArts που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο. Η εταιρεία απευθύνθηκε για συνεργασία στο Νοτιοκορεάτικο ίδρυμα βιοτεχνολογίας «Sooam». Η Νότιος Κορέα είναι πρωτοπόρος στον τομέα της κλωνοποίησης κατοικίδιων ζώων και μάλιστα όσοι ασχολούνται με αυτό τον τομέα στη χώρα κρατούν μυστικές τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν. Τελικά η κλωνοποίηση επετεύχθη και ο «νέος» Λάνσελοτ παραδόθηκε στους Οτο.

Η κλωνοποίηση

Πράγματι ο κλώνος έμοιαζε πολύ με το…πρωτότυπό του και μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες του ζευγαριού, κινούνταν με τον ίδιο τρόπο και είχε τις ίδιες συνήθειες με τον Σερ Λάνσελοτ. Για αυτό και το ζευγάρι αποφάσισε να τον ονομάσει «Λάνσελοτ Ξανά»…
Πέρυσι οι Οτο έδωσαν μερικές χιλιάδες δολάρια για να δελεάσουν όποιον ιδιοκτήτη θηλυκού λαμπραντόρ δεχόταν η σκύλα του να γονιμοποιηθεί τεχνητά με το σπέρμα του Λάνσελοτ. Οπως ήταν επόμενο βρέθηκε κάποιος ενδιαφερόμενος και πριν λίγο καιρό ήρθαν στον κόσμο τα 8 εγγόνια του Σερ Λάνσελοτ. Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου ενώ το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι όποιος το επιθυμεί μπορεί να πάρει κάποιο από τα κουταβάκια χωρίς να καταβάλει κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα.