από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

Νέο όπλο εναντίον ανθεκτικών βακτηρίων

Πρόκειται για ένα φάρμακο που επιτίθεται σε οργανισμούς ανθεκτικούς στα αντιβιοτικά
Νέο όπλο εναντίον ανθεκτικών βακτηρίων
To νέο φάρμακο ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα για να επιτεθεί σε ισχυρά βακτήρια
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Lehigh στις ΗΠΑ βασίστηκαν σε μια αντικαρκινική θεραπευτική προσέγγιση για να δημιουργήσουν ένα νέο φάρμακο που θα εξοντώνει βακτήρια που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Το φάρμακο αυτό θα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση ασθενών με πνευμονία, ατόμων που έχουν υποστεί τροφική δηλητηρίαση και ασθενών που ακόμη και τα νέας γενιάς αντιβιοτικά δεν φαίνεται να τους βοηθούν να ξεπεράσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Οι ερευνητές μελέτησαν μια νέα πολλά υποσχόμενη αντικαρκινική ανοσοθεραπεία η οποία ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα για να εντοπίσει και να επιτεθεί σε καρκινικούς όγκους. Στην συνέχεια δημιούργησαν ένα φάρμακο που δρα με ανάλογο τρόπο απέναντι στα βακτήρια. Πιο συγκεκριμένα το φάρμακο αυτό ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα στο να εντοπίζει τα βακτήρια και να επιτίθεται σε αυτά καταστρέφοντας την εξωτερική επιφάνεια των κυττάρων τους γεγονός που τα οδηγεί σύντομα στον θάνατο. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν πειράματα με το φάρμακο αυτό απέναντι σε βακτήρια τα οποία είναι καταχωρημένα στην λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ως βακτήρια με ιδιαίτερα μεγάλη ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά. Ανάμεσα τους είναι και το βακτήριο

Pseudomonas aeruginosa, το οποίο προκαλεί πνευμονία σε καρκινοπαθείς, σε άτομα που έχουν υποστεί εγκαύματα και σε ασθενείς με κυστική ίνωση. Στα πειράματα που έγιναν το νέο φάρμακο εξόντωσε αυτό το βακτήριο. Η επιστημονική κοινότητα χαιρέτησε αυτή την ερευνητική προσπάθεια που δημιουργεί αισιοδοξία ότι μπορεί σύντομα να μπουν στην μάχη εναντίον των ανθεκτικών βακτηρίων νέα αποτελεσματικά φάρμακα.


Ιατρική – Βιολογία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.