από metereologos.gr
Τρίτη 25 Απριλίου 2017
 

«Λύση στη μάστιγα των πλαστικών» ο σκόρος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14:50Σχολιάστε
Οι ερευνητές έμειναν έκπληκτοι όταν πέταξαν τις ενοχλητικές κάμπιες σε μια σακούλα και τη βρήκαν λίγο αργότερα τρύπια: είχαν μόλις ανακαλύψει μια πιθανή λύση στο μείζον πρόβλημα της ρύπανσης από πλαστικά.
Συστατικό ζωικών τροφίμων αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβωσης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13:19Σχολιάστε
Ένα συστατικό του κρέατος και του αβγού ενδεχομένως να «συνωμοτεί» με τα εντερικά βακτήρια για να κάνει το αίμα πιο επιρρεπές στην θρόμβωση, σύμφωνα με μικρή αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Circulation.
Mετά την Wikipedia έρχεται η Wikitribune
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12:50Σχολιάστε
Μια νέα υπηρεσία ειδήσεων σκοπεύει να δημιουργήσει ο συνιδρυτής της Wikipedia Τζίμι Γουέιλς, η οποία θα συνδυάζει το έργο έμπειρων δημοσιογράφων και εθελοντών. Η ιστοσελίδα με την ονομασία Wikitribune θα έχει ως στόχο να προσφέρει «αντικειμενικά και ουδέτερα» δημοσιεύματα που θα συμβάλουν στην καταπολέμηση του φαινομένου των «ψευδών ειδήσεων». Η υπηρεσία δεν θα περιέχει διαφημίσεις, ενώ θα διατίθεται δωρεάν, οπότε θα βασίζεται κυρίως σε δωρεές.
Εντοπίστηκαν νέα γονίδια που συνδέουν την πρώιμη εμμηναρχή με τον καρκίνο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12:33Σχολιάστε
Εκατοντάδες νέα γονίδια που επηρεάζουν τον χρόνο της εμμηναρχής στα κορίτσια και την είσοδό τους στην εφηβεία, έφερε στο φως διεθνής επιστημονική ομάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Nature Genetics.
Συστήματα τεχνητής νοημοσύνης διαγιγνώσκουν τη φυματίωση
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12:14Σχολιάστε
Αμερικανοί εππιστήμονες εκπαίδευσαν ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης να μελετά ακτινογραφίες και να κάνει διαγνώσεις φυματίωσης. Το σύστημα αναμένεται να βοηθήσει μελλοντικά γιατρούς απομονωμένων περιοχών και αναπτυσσόμενων χωρών, που δεν έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένους ακτινολόγους.
Τα αμπελοπούλια της Κύπρου σε κίνδυνο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12:04Σχολιάστε
Tα άγρια πουλιά της Κύπρου έχουν τη δική τους τραγική ιστορία. Συχνά μπλέκονται στα δίχτυα λαθροθηρών και καταλήγουν στο πιάτο ως εκλεκτό έδεσμα, καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Απευθείας επικοινωνία εγκεφάλου-υπολογιστή σε 4 χρόνια
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:00Σχόλια (2)
Στη δημιουργία μιας τηλεπαθητικής «γλώσσας», η οποία θα επιτρέπει την απευθείας επικοινωνία εγκεφάλου-ηλεκτρονικού υπολογιστή, αποβλέπει ο Ελον Μασκ, και μάλιστα σε μόλις τέσσερα χρόνια από σήμερα. Η φουτουριστική επικοινωνία ανθρώπου-μηχανής, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, θα βασίζεται σε λιλιπούτειες εμφυτεύσιμες συσκευές, οι οποίες μάλιστα θα ενισχύουν τις επιδόσεις του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Αποκατάσταση της όρασης σε ποντίκια με το «ψαλίδι» CRISPR
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2017 20:18Σχόλια (1)
Με χρήση του μοριακού «ψαλιδιού» CRISPR/Cas9 ερευνητές επέτυχαν να επαναπρογραμματίσουν μεταλλαγμένα ραβδία του ματιού και να τα μετατρέψουν σε λειτουργικά κωνία αποκαθιστώντας έτσι την όραση σε δύο μοντέλα ποντικών με μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια.
Κυτταρικός μηχανισμός πίσω από την πολλαπλή σκλήρυνση;
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2017 14:14Σχολιάστε
Μια νέα μελέτη φέρνει στο φως έναν γενετικό μηχανισμό που οδηγεί τους επιστήμονες ένα βήμα πιο κοντά στην ανακάλυψη της αιτίας της πολλαπλής σκλήρυνσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Neuroinflammation.
Το πρώτο εμβόλιο για την ελονοσία φτάνει σύντομα στην Αφρική
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2017 13:34Σχολιάστε
Τρεις αφρικανικές χώρες που μαστίζονται από τα κουνούπια - η Γκάνα, η Κένυα και το Μαλάουι - θα είναι οι τρεις πρώτες στις οποίες διατίθεται πιλοτικά από το 2018 το πρώτο εμβόλιο για την ελονοσία, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Αν και δεν είναι απόλυτα αποτελεσματικό, το εμβόλιο ίσως μειώσει τους θανάτους, που φτάνουν σήμερα σχεδόν το μισό εκατομμύριο ανθρώπους το χρόνο.
Έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου μαστού μέσω του μητρικού γάλακτος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2017 13:30Σχολιάστε
Μέσω της ανάλυσης του μητρικού γάλακτος ευελπιστούν στο μέλλον οι επιστήμονες να μπορούν να διαγνώσουν τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, προσφέροντας μια εναλλακτική επιλογή αντί της μαστογραφίας.
Γονίδια ευθύνονται για τη λαχτάρα για γλυκά, αλμυρά ή ...λαχανικά
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2017 13:02Σχολιάστε
Γονιδιακή τελικά αποδεικνύεται η λατρεία ορισμένων ανθρώπων στην σοκολάτα, τα αλμυρά ή τα λαχανικά, καθώς ερευνητές εντόπισαν συγκεκριμένες γονιδιακές μεταλλάξεις που σχετίζονται με τις διατροφικές προτιμήσεις μας.
Εκτύπωση γυάλινων αντικειμένων από 3D εκτυπωτή
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2017 12:31Σχολιάστε
Ερευνητές στη Γερμανία κατάφεραν για πρώτη φορά να εκτυπώσουν γυάλινα αντικείμενα σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, με την προοπτική για ποικίλες εφαρμογές στην οπτική, στην μετάδοση δεδομένων, στη βιοτεχνολογία, στη βιοϊατρική κ.ά.
Το λευκό κρασί αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης ροδόχρου ακμής
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2017 11:48Σχολιάστε
Οι πάσχοντες από ροδόχρου ακμή γνωρίζουν ότι πρέπει να αποφεύγουν να πίνουν κόκκινο κρασί διότι επιδεινώνει την πάθησή τους. Τώρα, μια νέα αμερικανική μελέτη υποστηρίζει ότι και το λευκό κρασί αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης της συγκεκριμένης δερματικής πάθησης, ειδικά στις γυναίκες.
Η πηγή της ζωής στις... Θερμοπύλες!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2017 05:45Σχόλια (2)
Κοινό χαρακτηριστικό όλων των έμβιων οργανισμών είναι ο μεταβολισμός, δηλαδή το σύνολο των βιοχημικών αντιδράσεων που οδηγούν στην παραγωγή και την απελευθέρωση ενέργειας.
1|2|3|4|5|...27