από metereologos.gr
Κυριακή 18 Μαρτίου 2018
 

Στίβεν Χόκινγκ: Ασε με να κάνω λάθος...
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
«Δεν χρειάζεται να παίρνουμε όλα τα πράγματα που λέει ο Στίβεν ως απόλυτη αλήθεια. Είναι ερευνητής, αναζητεί πράγματα. Κι αν ορισμένες φορές λέει κάτι άστοχο, δεν έγινε και τίποτε - συμβαίνει σε όλους μας»
Οι «προφητείες» του Χόκινγκ για το μέλλον του πλανήτη μας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Το τέλος της ανθρωπότητας θα έλθει σε λιγότερο από 600 χρόνια, όταν ο πληθυσμός της Γης θα είναι πλέον τόσο μεγάλος ώστε η κατανάλωση ενέργειας θα κάνει τον πλανήτη μας να «αναφλεγεί» σαν μια κατακόκκινη πύρινη μπάλα.
Τι ειπώθηκε για τον Χόκινγκ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Είναι από τις λίγες φορές που αποχαιρετούν έναν επιστήμονα με τόσο θερμά λόγια «διασημότητες» πολλών και διαφορετικών, ασύμβατων μεταξύ τους θα έλεγε κάποιος, πεδίων, από πρωθυπουργούς και διακεκριμένους θεωρητικούς φυσικούς ως ηθοποιούς και δημοσιογράφους.
Βιβλίο: Σχολικά μαθηματικά
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Τι είναι άραγε μια σχολική τάξη; Πώς πρέπει να ιδωθεί από τον εκπαιδευτικό που μπαίνει σε αυτήν και ο οποίος πρέπει στο μικρό διάστημα των 45 λεπτών να εμπνεύσει τόσο ώστε να «παρασύρει» όσο περισσότερους μαθητές γίνεται στη μυσταγωγία του μαθήματος; Και εν τέλει να διδάξει σε βάθος αυτό που προβλέπεται από τη διδακτέα ύλη...
Τα κύματα της δημιουργίας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2018 05:00Σχολιάστε
Πόσο δημιουργικός είστε; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί ίσως τώρα να αποτυπωθεί σε ένα απλό
Στην «ώρα μηδέν» του σύμπαντος θέλει να φτάσει το CERN
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2018 15:27Σχολιάστε
Λίγο πιο κοντά στην «ώρα μηδέν» της γέννησης του σύμπαντος στοχεύει το CERN, το οποίο σχεδιάζει την ανάπτυξη δύο επιταχυντών νέας γενιάς, που θα λειτουργούν με υψηλότερες ενέργειες από τον γνωστό «Μεγάλο Επιταχυντή Ανδρονίων» (LHC).
Toyota: Kατασκεύασε ρομπότ μπασκετμπολίστα που δεν χάνει σουτ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2018 15:01Σχολιάστε
H Toyota o iαπωνικός βιομηχανικός γίγαντας κατασκεύασε το Cue, ένα ανδροειδές ύψους 1,90 μέτρων που παίζει μπάσκετ. Το ρομπότ χρησιμοποιεί σύστημα τεχνητής νοημοσύνης
Το δηλητήριο του κροταλία βάση για ανάπτυξη ισχυρών αντιβιοτικών
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2018 14:49Σχολιάστε
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Queensland στην Αυστραλία εντόπισαν ένα συστατικό στο δηλητήριο του κροταλία το οποίο όπως υποστηρίζουν μπορεί να αποτελέσει την βάση για την δημιουργία μιας νέας γενιάς αντιβιοτικών που θα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα βακτήρια που έχουν γίνει ανθεκτικά στα υπάρχοντα φάρμακα.
Ενδείξεις καινοτομίας των προγόνων μας πριν από 320.000 χρόνια
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2018 08:46Σχολιάστε
Οι πρόγονοι του συγχρόνου ανθρώπου (Homo sapiens) που ζούσαν στην Ανατολική Αφρική, είχαν αρχίσει, ήδη πριν από 320.000 χρόνια, αρκετά νωρίτερα από ό,τι πίστευαν έως τώρα οι επιστήμονες, να κάνουν μια σειρά από τεχνικές και κοινωνικές καινοτομίες.
Θέλεις να πληρώνεις λογαριασμούς με την… φωνή σου;
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2018 16:15Σχόλια (2)
Γίγαντες της ψηφιακής βιομηχανίας όπως η Google, η Microsoft και η Amazon έχουν ριχτεί τα τελευταία χρόνια στην μάχη της ανάπτυξης συστημάτων που λειτουργούν ως οικιακοί βοηθοί παρέχοντας διάοφρες υπηρεσίες στους κατόχους τους. Μια εταιρεία ανάπτυξης βιομετρικών συστημάτων αναπτύσσει μια τεχνολογία που θα επιτρέπει στον σε κάποιον να κάνει πληρωμές δίνοντας απλά φωνητικές εντολές στον ψηφιακό του οικιακό βοηθό.
Το ιπτάμενο αυτοκίνητο Cora απο τον συνιδρυτή της Google
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2018 15:15Σχολιάστε
Ο συνιδρυτής της Google Λάρι Πέτζι χρηματοδότησε την κατασκευή ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου
Αμερική: Εταιρία υπόσχεται back-up στον εγκέφαλο μετά θάνατον
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2018 09:50Σχολιάστε
Η νεοσύστατη αμερικανική εταιρεία, Nectome, που ιδρύθηκε το 2016 από ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, υπόσχεται να κάνει back up τον ανθρώπινο εγκέφαλο και εν συνεχεία upload στο υπολογιστικό «νέφος».
NASA: Αντικαθιστά το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2018 09:43Σχολιάστε
Κινούμενο σε τροχιά γύρω από τη Γη, σε απόσταση περίπου 150 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), το οποίο έχει ανακαλύψει χιλιάδες εξωπλανήτες στα εννιά χρόνια της ζωής
Μικροσκοπικά κομματάκια πλαστικού περιέχουν πολλά εμφιαλωμένα νερά
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2018 08:56Σχολιάστε
Την αποκάλυψη ότι πάνω από το 90% των μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού περιέχουν μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού, που ο καταναλωτής καταπίνει εν αγνοία του, κάνει μια νέα διεθνής έρευνα που δεν περιλαμβάνει στοιχεία για την Ελλάδα.
1|2|3|4|5|...27