από metereologos.gr
Κυριακή 25 Ιουνίου 2017
 

Το αν μπορούμε να «διαβάζουμε» τα μάτια των άλλων είναι και θέμα DNA
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/06/2017 05:00Σχολιάστε
Το DNA επιδρά στην ικανότητα του ανθρώπου να «διαβάζει» τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων απλώς κοιτώντας τα μάτια τους, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Molecular Psychiatry».
Ήρθε η ζέστη, ήρθε και το όζον στον αέρα της Αθήνας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2017 16:43Σχόλια (1)
Η συγκέντρωση τοξικού όζοντος στον αέρα της Αθήνας ξεπέρασε την Παρασκευή το όριο πέρα από το οποίο επιβάλλεται ενημέρωση του κοινού, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η αύξηση οφείλεται στον συνδυασμό ρύπανσης και ηλιοφάνειας, όπως συμβαίνει στο λεκανοπέδιο κάθε καλοκαίρι.
Ο Τραμπ τα βάζει τώρα και με την αιολική ενέργεια
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2017 16:05Σχολιάστε
Μετά τις προκλητικές δηλώσεις υπουργών του που αμφισβητούν τον ρόλο του ανθρώπου στην κλιματική αλλαγή, ο Ντόναλντ Τραμπ ξαναχτύπησε, και μάλιστα στο πιο ακατάλληλο μέρος: Μιλώντας στην Αϊόβα, πολιτεία που πρωτοπορεί στην αιολική ενέργεια, ο πρόεδρος τα έβαλε και με τις ανεμογεννήτριες.
Μια απλή εξήγηση για το σχήμα των αβγών
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2017 14:57Σχολιάστε
Η μεγάλη ποικιλία σχημάτων στα αβγά των πουλιών προβλημάτιζε τον Αριστοτέλη αλλά και τους σημερινούς ορνιθολόγους. Μελέτη στο περιοδικό Science προτείνει τώρα μια απλή εξήγηση: το σχήμα των αβγών εξαρτάται από την πτητική ικανότητα κάθε πουλιού, η οποία επηρεάζει την ανατομία του σκελετού.
Διατροφή πλούσια σε καλά λιπαρά αμβλύνει τα συμπτώματα της νόσου Crohn
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2017 14:13Σχολιάστε
Αμερικανοί ερευνητές απέδειξαν ότι μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε υγιεινά λιπαρά μπορεί να οδηγήσει σε συγκεκριμένες αλλαγές στο εντερικό μικροβίωμα οι οποίες με τη σειρά τους να καταπολεμήσουν την επιβλαβή φλεγμονή που χαρακτηρίζει τη νόσο του Crohn.
Οι βηματοδότες θυμούνται την ώρα και την αιτία θανάτου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2017 13:55Σχολιάστε
Όταν η κλασική νεκροψία αποτυγχάνει, οι βηματοδότες και άλλες εμφυτεύσιμες συσκευές που συνδέονται στην καρδιά είναι δυνατό να αποκαλύψουν τον χρόνο και την αιτία του θανάτου του κατόχου τους, διαπιστώνουν οι γιατροί.
Μικρές αλλαγές που προλαμβάνουν ή επιβραδύνουν την άνοια
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2017 12:56Σχολιάστε
Απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής ίσως καθυστερούν την απαρχή της άνοιας ή επιβραδύνουν την εξέλιξή της, αποφαίνεται νέα έκθεση επιτροπής των Εθνικών Ακαδημιών Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής των ΗΠΑ.
"Εξυπνες" συσκευές συμβάλλουν στην πρώιμη ανίχνευση νόσων
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2017 07:00Σχολιάστε
«Έξυπνες» ιατρικές συσκευές «ντυμένες» με το κατάλληλο λογισμικό, οι οποίες δεν κάνουν απλώς μετρήσεις, αλλά μπορούν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες συμβάλλοντας στην πρώιμη διάγνωση παθήσεων, τίθενται στην υπηρεσία της επιστήμης και συμβάλλουν στην σωματική και νοητική ενδυνάμωση ασθενών προκειμένου να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.
Δυο γονίδια ένοχα για το σύνδρομο Τουρέτ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2017 06:20Σχόλια (2)
Διεθνής επιστημονική ομάδα με τη συμμετοχή τριών ελληνικής καταγωγής επιστημόνων ανακάλυψε σε δύο γονίδια σπάνιες μεταλλάξεις οι οποίες αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης του συνδρόμου Τουρέτ (Tourette), μιας κληρονομικής νευροαναπτυξιακής διαταραχής που χαρακτηρίζεται από ακούσιες κινήσεις και φωνητικά τικ.
Σύσταση για απαγόρευση αλιείας στον Κορινθιακό λόγω μεδουσών
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2017 17:15Σχόλια (4)
Απαγόρευση κάθε αλιευτικής δραστηριότητας στον Κορινθιακό Κόλπο για έναν χρόνο προτείνει το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εκρηκτική αύξηση των μεδουσών.
Στα 10 δισ. ο παγκόσμιος πληθυσμός το 2050
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2017 16:17Σχόλια (1)
Ο πληθυσμός της Ινδίας αναμένεται να ξεπεράσει της Κίνας εντός περίπου επτά ετών και ο παγκόσμιος πληθυσμός θα εκτιναχθεί στα 9,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους έως τα μέσα του αιώνα, προβλέπει έκθεση του ΟΗΕ. Μέχρι τότε, η Νιγηρία θα έχει εκτοπίσει τις ΗΠΑ από την τρίτη θέση και ο ευρωπαϊκός πληθυσμός μπορεί να έχει συρρικνωθεί.
«Έτοιμο για απογείωση» το Διαδίκτυο στις πτήσεις
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2017 16:14Σχολιάστε
Στη μεγάλη Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού που πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα, στελέχη της βιομηχανίας αναφέρουν ότι μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια το ήμισυ του παγκόσμιου στόλου αεροπλάνων θα προσφέρουν διαδικτυακή σύνδεση εν πτήσει, χάρη και σε μια νέα γενιά τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων.
Γιατί τα αεροπλάνα δεν πετούν σε ακραίους καύσωνες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2017 14:38Σχολιάστε
Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν την Τετάρτη στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ λόγω ακραίου καύσωνα με θερμοκρασίες που πλησίασαν τους 50 βαθμούς Κελσίου. Το πρόβλημα για τα αεροπλάνα, όμως, δεν είναι ο κίνδυνος μηχανικής βλάβης.
Στρες, ο συχνός «ένοχος» για τον πονοκέφαλο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2017 14:31Σχολιάστε
Την άμεση σχέση ανάμεσα στην κεφαλαλγία και στο στρες, ως αναφερόμενου εκλυτικού παράγοντα, κατέδειξε για πρώτη φορά, πρόσφατη κλινική μελέτη της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αιγινήτειο».
Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2017 12:53Σχολιάστε
Ο θηλασμός φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες, σύμφωνα με διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Heart Association.
1|2|3|4|5|...27