Η χριστιανική παράδοση θέλει κάθε Μεγάλη Πέμπτη να βάφουμε κόκκινα αβγά. Το βάψιμο των αβγών με κόκκινο χρώμα συμβολίζει το αίμα του Ιησού που έσταξε όταν τον λόγχισε ο ρωμαίος στρατιώτης. Οσο για το αβγό, αυτό φαίνεται πως είναι κληρονομιά από το προχριστιανικό παρελθόν. Οι αρχαίοι Ελληνες, οι Πέρσες, οι Κινέζοι προσέφεραν αβγά ως δώρα στις ανοιξιάτικες εορτές τους, καθώς αυτά συμβόλιζαν τη γονιμότητα και τη δημιουργία.
Τα «αβγά» που σας παρουσιάζουμε σήμερα δεν είναι κόκκινα και καλύτερα να μην τα τσουγκρίσετε! Είναι γκάτζετ που εμπνέονται από το ωοειδές σχήμα και σίγουρα είναι προϊόντα της δημιουργικής φαντασίας των σχεδιαστών τους. Αν λοιπόν γοητεύει και εσάς αυτό το σχήμα (μία χωρίς γωνίες αλλά ατελής σφαίρα) δεν θα μείνετε παραπονεμένοι: η βιομηχανία έχει φροντίσει να μας παράσχει από ωρολόγια μέχρι hi-tech ωοπολυθρόνες και από συσκευές αναπαραγωγής ήχου μέχρι… ωοαυτοκίνητα!

Μπες στο αβγό σου και ξεκίνα!

Τα τελευταία χρόνια μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, κυρίωςιαπωνικές, έχουν εμφανίσει διάφορα επαναστατικού σχεδιασμού μονοθέσια οχήματα. Ενα από αυτά δημιουργήθηκε από τη νοτιοκορεατική Hyundai. Εχει σχήμα ωοειδές, είναι ανοιχτό στο πάνω μέρος, ενώ στο κάτω διαθέτει μια περιστρεφόμενη ημισφαιρική ροδέλα η οποία το κινεί. Ο μηχανισμός στο E4U, όπως ονομάζεται το όχημα, θυμίζει τα πρώτης γενιάς ποντίκια με την ενσωματωμένη μπίλια στο κάτω μέρος.

Κατά την οδήγηση, η κίνηση προς την επιθυμητή κατεύθυνση γίνεται με τον πλέον πρωτότυπο τρόπο: ο οδηγός του οχήματος γέρνει το σώμα του μπρος, πίσω, αριστερά ή δεξιά και το όχημα ακολουθεί αυτή τη σωματική «εντολή»! Η εν λόγω πρωτοτυπία δημιούργησε βεβαίως ακόμη μία ανάγκη. Η καμπίνα έπρεπε να μπορεί να διατηρείται σταθερή, να μη φεύγει από τον άξονά της, όταν ο οδηγός δίνει τις εντολές του. Ετσι, το όχημα εφοδιάστηκε στο πίσω μέρος του με δύο ροδάκια, παρόμοια με εκείνα που βρίσκουμε στα παιδικά ποδήλατα και τα οποία επιτελούν ανάλογο ρόλο.

Αβγοθερμόμετρο

Το Grobar Egg είναι ένα ψηφιακό θερμόμετρο, το οποίο καταγράφει τη θερμοκρασία στον χώρο στον οποίο βρίσκεται και αλλάζει χρώμα αναλόγως. Ακολουθώντας τα χρώματα του ουράνιου τόξου, το αβγοθερμόμετρο γίνεται μπλε όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, κιτρινίζει όταν η θερμοκρασία είναι ευχάριστη και βαίνει προς τα κόκκινα όταν η ζέστη χτυπάει κόκκινο!

Αβγό που «γεννάει» μουσική

Το Axxen i-EGG ενσωματώνει την αποκαλούμενη «μικρο-ηλεκτρονική τεχνολογία ήχου» και μπορεί να αναπαράγει μουσικά αρχεία (mp3, wma) είτε από USB είτε από MP3 player, ή από κάρτα μνήμης SD. Ο κάτοχος μπορεί να ακούσει την αγαπημένη του μουσική είτε συνδέοντας ένα ηχείο 3Watt είτε μέσω ακουστικών.

Αχρηστο μεν, χαριτωμένο δε

Το Egg Mobile Phone Sensor Clock μπορεί να αλλάξει με πρωτότυπο αλλά και ιδιαίτερα ευχάριστο τρόπο τη σχέση σας με το κινητό σας τηλέφωνο. Ο κάτοχος ενός κινητού τηλεφώνου όταν βρίσκεται στο σπίτι ή στο γραφείο μπορεί να απενεργοποιήσει τον ήχο του κινητού και να τοποθετήσει δίπλα του αυτή τη συσκευή. Το Egg Mobile Phone Sensor Clock, το οποίο μπορεί να συνδέεται ασύρματα με το κινητό τηλέφωνο, αναλαμβάνει να ενημερώνει τον κάτοχό του όταν υπάρχει εισερχόμενη κλήση χοροπηδώντας πάνω-κάτω! Η συσκευή δείχνει επίσης την ώρα και την ημερομηνία.

Χαλαρώστε… ωοειδώς

Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην έκθεση Worlds Fair που έγινε στην Νέα Υόρκη το 1964 και προκάλεσαν αίσθηση. Ηταν τα πρώτα καθίσματα που έμοιαζαν με ανοιγμένα αβγά, τα οποία ήταν σίγουρα μια επανάσταση στο design εκείνης της εποχής. Το σημαντικό ενδιαφέρον των καταναλωτών για αυτά τα καθίσματα είχε ως αποτέλεσμα μια εκρηκτική αύξηση των ωοειδών μοντέλων. Ετσι, τα επόμενα χρόνια δημιουργήθηκε μια πληθώρα νέων καθισμάτων που το ένα συναγωνιζόταν το άλλο σε αισθητική και άνεση. Κορυφαία σε πωλήσεις ήταν τα μοντέλα στα οποία ο τυχερός κάτοχος κυριολεκτικά βυθιζόταν μέσα σε αυτά.

Πλησιάζοντας πλέον την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα οι πολυθρόνες αυτές εκτός από την αισθητική και την άνεση που προσφέρουν στους κατόχους τους πρέπει να εκμεταλλευτούν την τεχνολογική πρόοδο της εποχής και να τους παρέχουν και άλλες υπηρεσίες. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν οι δημιουργοί της modPod Egg Pod Speaker Chair, μιας πολυθρόνας-αβγού που είναι κατασκευασμένη από υαλόνημα (φάιμπεργκλας), ενώ διαθέτει και ενσωματωμένα ηχεία. Ο σημερινός κάτοχος μπορεί ενώ ξεκουράζεται να διαβάζει ή να σερφάρει στο Internet με ένα tablet ή το κινητό του τηλέφωνο ακούγοντας παράλληλα και την αγαπημένη του μουσική.

Τα άστρα στο ταβάνι σας

Το Segatoys HomeStar Pure Home Planetarium είναι ένα οικιακό πλανητάριο το οποίο θα μετατρέψει το ταβάνι των φίλων του Διαστήματος σε έναστρο ουρανό. Η συσκευή μπορεί να δημιουργήσει έναν ουράνιο θόλο αποτελούμενο από δέκα χιλιάδες άστρα, τα ονόματα των οποίων θα είναι στη διάθεση του κατόχου της συσκευής, αν φυσικά επιθυμεί να συνδυάσει την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσει στο σπίτι του με τη γνώση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ