Το Lift eFoil δεν είναι σαν τις άλλες σανίδες, αφού υπόσχεται να… απογειώσει κυριολεκτικά την εμπειρία του σέρφινγκ. Με τη βοήθεια μιας έλικας που βυθίζεται στο νερό λειτουργεί στη λογική ενός hoverboard, σηκώνοντας έτσι τον αναβάτη της στους αιθέρες.
Η ιπτάμενη σανίδα από ανθρακόνημα, κέβλαρ, fiber glass και ανοξείδωτο ατσάλι μπορεί να οδηγήσει τον κάτοχό της στην αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας με ταχύτητες που αγγίζουν τα 40 χλμ./ώρα. Κινείται χάρη σε έναν αθόρυβο ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία λιθίου –με διάρκεια ζωής μιας ώρας σε ταχύτητα 24 χλμ./ώρα -, που της επιτρέπουν να αντέχει το βάρος του αναβάτη της και παράλληλα να γλιστράει στον… αέρα.
Η καινοτόμος σανίδα που ζυγίζει 13,5 κιλά δημιουργήθηκε από μια εταιρεία αθλητικών ειδών από το Πουέρτο Ρίκο η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή ιπτάμενων παιχνιδιών. Στόχος των κατασκευαστών είναι να επιτραπεί σε ερασιτέχνες σέρφερ να βιώσουν την αδρεναλίνη των κυμάτων χωρίς να απαιτηθούν χρόνια προπόνησης, όπως συμβαίνει στην περίπτωση μιας συμβατικής σανίδας. Το Lift eFoil διατίθεται σε δύο μεγέθη και τέσσερα χρώματα προς 12.000 δολάρια –δηλαδή περίπου 10.400 ευρώ.
App οσφραίνεται τη δυσοσμία

Συσκευή τσέπης που επιτρέπει σε μια εφαρμογή να… οσφραίνεται τη δυσοσμία δημιούργησε η Konica Minolta. Η συσκευή KunKun Body –που παραπέμπει στο ρουθούνισμα στα ιαπωνικά –ανιχνεύει συγκεκριμένες χημικές ουσίες οι οποίες σχετίζονται με τη σωματική εφίδρωση και το σωματικό λίπος.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να τοποθετήσει τη συσκευή πίσω από το αφτί του, κοντά στο κεφάλι του, κάτω από τη μασχάλη του ή στα πόδια του και στη συνέχεια να πατήσει το μεγάλο κουμπί στο κέντρο. Τα σημεία σαρώνονται και η συσκευή αποστέλλει τα συλλεχθέντα δεδομένα στην εφαρμογή μέσω Bluetooth. Ετσι, μέσα σε περίπου 20 δευτερόλεπτα ο χρήστης έχει την πλήρη (βρωμερή) εικόνα.
To KunKun Body και η συνοδευτική εφαρμογή είναι συμβατά με συσκευές iOS (έκδοσης 8+) και Android (έκδοσης 4.3+) και η τιμή τους αγγίζει τα 30.000 γεν, δηλαδή περίπου 231 ευρώ. Για την ώρα, η ιαπωνική εταιρεία έχει διαθέσει συσκευή και app για εσωτερική κατανάλωση, ενώ δεν έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της να επεκταθεί σε άλλες αγορές.
«Εξυπνο» μαξιλάρι

Ξεχάστε τα άβολα αξεσουάρ κατά του ροχαλητού, τις ταινίες, τα σπρέι και τα σχετικά. Πλέον υπάρχει ένα «έξυπνο» μαξιλάρι που αναλαμβάνει να απαλλάξει τόσο τον κάτοχό του όσο και τους γύρω του από το ενοχλητικό και κουραστικό (για τον πρώτο) ροχαλητό.

Το μαξιλάρι ZEEQ από την εταιρεία REM-Fit τα κάνει όλα και συμφέρει: πέρα από πολύτιμο «εργαλείο» κατά της μερικής απόφραξης του αναπνευστικού συστήματος του κατόχου του, συνδέεται με smartphone και αναλαμβάνει να stream-άρει μουσική για να τον νανουρίσει γλυκά-γλυκά. Διαθέτει μάλιστα ασύρματα ηχεία, μικρόφωνο, δόνηση και γυροσκόπιο ώστε να παρακολουθεί το μοτίβο του ύπνου του.
Και για όσους δεν επιθυμούν να έχουν το κινητό κοντά τους όταν κοιμούνται, το «χρυσό» μαξιλάρι συνοδεύεται από ένα μικροσκοπικό τηλεχειριστήριο. Οπως ο απολαυστικός ύπνος, έτσι και η τιμή του ZEEQ είναι «ανεκτίμητη» καθώς σκαρφαλώνει στα 299 δολάρια –δηλαδή περίπου 260 ευρώ.

Γάντι διερμηνέας νοηματικής γλώσσας

Ενα ηλεκτρικό γάντι ικανό να μετατρέπει τη νοηματική γλώσσα σε γραπτό κείμενο αποκάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο. Πρόκειται για μια οικονομική εφεύρεση (το κόστος της δεν ξεπερνά τα 87 ευρώ) η οποία θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή ατόμων με προβλήματα ακοής καθώς θα τους επιτρέπει να επικοινωνούν αποτελεσματικά με άτομα που δεν γνωρίζουν τη νοηματική γλώσσα.

Η συσκευή αποτελείται από ένα απλό αθλητικό γάντι στο οποίο έχουν τοποθετηθεί εννέα ελαστικοί αισθητήρες λίγο πάνω από τις αρθρώσεις των δακτύλων. Κάθε φορά που ο χρήστης λυγίζει τα δάχτυλά του για να σχηματίσει ένα γράμμα, παράγονται ηλεκτρικά σήματα τα οποία στη συνέχεια επεξεργάζονται από ένα λογισμικό προκειμένου να μεταφραστούν σε γραπτό λόγο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ