26 Ιουνίου



Πληροφορική για την Υγεία
Κελαρι του Αthenaeum, Αδριανου 3, Θησειο – Σταθμος ΗΣΑΠ
Ο 5ος κύκλος ομιλιών του Cafe Scientifique ολοκληρώνεται αύριο, με θέμα «Η συμβολή των τεχνολογιών πληροφορικής στην Υγεία». Ομιλήτρια, στις 20.00, θα είναι η δρ Ζωή Κούρνια, ερευνήτρια Γ’ στο Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Θα αναφερθεί στη συμβολή των υπολογιστών στην ανάπτυξη φαρμάκων και προσωποποιημένων θεραπειών και στην παρακολούθηση της υγείας μας. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελάχιστη κατανάλωση 3 ευρώ.


26 Ιουνίου



Διαδίκτυο των Πραγμάτων, συνέδριο
Αμφιθεατρο Μaroussi Plaza, Φραγκοκκλησιας 3α & Γρανικου, Μαρουσι
Tο τρίτο κατά σειρά ετήσιο συνέδριο για το «Internet of Things» (IoT) ξεκινά αύριο, στο αμφιθέατρο του Maroussi Plaza. Η καινοτομία αυτού του συνεδρίου έγκειται στο ότι θα εκτυλιχθεί ως ένα ρεαλιστικό σενάριο: Μια επιχείρηση έχει αποφασίσει ότι θα επενδύσει σε τεχνολογία IoT το 2018 και η ομάδα που έχει αναλάβει το έργο κάνει την πρώτη της συνάντηση. Μέσα από παρουσιάσεις και συζητήσεις θα καταγραφούν οι σημαντικότερες ανησυχίες και προκλήσεις που πρέπει να συντεθούν ώστε το project να έχει επιτυχημένο αποτέλεσμα. Για τις λεπτομέρειες: http://www.iotconference.gr/
26 Ιουνίου – 1 αυγουστου



Διαγωνισμός Design από τη Samsung
www.dezeen.com
Η Samsung Electronics ανακοίνωσε τον πρώτο διεθνή διαγωνισμό σχεδιασμού για αξεσουάρ τηλεόρασης. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει ως την 1η Αυγούστου και οι διαγωνιζόμενοι (άνω των 18 ετών) θα πρέπει να υποβάλουν τα σχέδιά τους για βάσεις τηλεοράσεων QLED TV μαζί με το αντίστοιχο στρατηγικό επιχειρηματικό πλάνο. Το συνολικό ποσό των επάθλων θα ανέλθει στις 30.000 ευρώ. Οι πέντε κορυφαίοι φιναλίστ του διαγωνισμού θα προσκληθούν στην έκθεση ηλεκτρονικών ειδών IFA 2017, που διοργανώνεται από την 1η ως τις 4 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο. Δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του περιοδικού Dezeen.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ