21-30 Μαΐου


Ανοικτές ημέρες για την Ευρώπη
www.gsrt.gr // www.noa.gr // www.certh.gr // www.eie.gr // www.demokritos.gr // www.grnet.gr
Η Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και αρκετοί ερευνητικοί φορείς συμμετέχουν στην καμπάνια «Η Ευρώπη στην περιοχή μου –Europe in My Region 2017». Πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας, με στόχο οι πολίτες να μάθουν περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται στην περιοχή τους. Στο πλαίσιο αυτό, ερευνητικά κέντρα και τεχνολογικοί φορείς θα ανοίξουν τις πύλες τους στο ευρύ κοινό: Σήμερα στις 20.00, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να επισκεφθούν το τηλεσκόπιο NEWALL στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης. Το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας αύριο από τις 10.00 έως τις 13.00 θα επιτρέψει στο κοινό να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του υπερυπολογιστή ARIS. Την Τρίτη 12.00-15.00, το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΤΠΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης θα προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει τα επιτεύγματά του στη Ρομποτική, στην Τεχνητή Νοημοσύνη και στην Επαυξημένη Πραγματικότητα. Τέλος, το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών θα ταξιδέψει τους επισκέπτες στην ιστορία της ελληνικής αλχημείας και θα παρουσιάσει τις σχέσεις της επιστήμης με τον ορθόδοξο χριστιανισμό τη Δευτέρα 29 Μαΐου 12.00-14.00, ενώ το Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» θα προσφέρει ξεναγήσεις σε εργαστήρια και στην Εκθεση Καινοτομίας την Τρίτη 30 Μαΐου 17.00-20.00. Περισσότερες πληροφορίες στις ανωτέρω διευθύνσεις.

22 Μαΐου


Mobility Fair 2017
Τεχνοπολη, Πειραιως 100, Γκαζι, Μετρο Κεραμεικος
Το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το British Council, το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus Ελλάδος και το Innovathens συνδιογανώνουν με τη συμμετοχή του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης τη 2η Εκθεση Κινητικότητας στην Ελλάδα. Το Mobility Fair 2017 θα λάβει χώρα αύριο, από τις 12.00 έως τις 21.00 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Στόχος της έκθεσης είναι να προωθήσει τις ευκαιρίες κινητικότητας σε φοιτητές και νέους, σε εκπαιδευτικούς και ερευνητές, καθώς και όσους ενδιαφέρονται να εργασθούν, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους ή να ζήσουν μια εκπαιδευτική εμπειρία στο εξωτερικό.
24 Μαΐου


Ο γενναίος κόσμος των MOOCs
Τhe Ηub Εvents, Πειραιως & Αλκμηνης 5, Κατω Πετραλωνα
Την έκτη εφετινή εκδήλωση της σειράς των επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science» διοργανώνει ο πολυχώρος The Hub Events την Τετάρτη στις 20.00. Ομιλητής, ο φυσικός και συγγραφέας Στέφανος Τραχανάς και θέμα της ομιλίας του «Η παγκόσμια εκπαίδευση σε σταυροδρόμι: The brave new world of MOOCs». Ο ιδρυτής και διευθυντής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης θα παρουσιάσει με τον γνωστό εύγλωττο και αντισυμβατικό του λόγο την εμπειρία και τις εντυπώσεις του από αυτό το ανατρεπτικό κίνημα των διαδικτυακών μαθημάτων, MOOCs. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ